Actief & informatief

Voerendaal is een landelijk gebied en maakt deel uit van het prachtige groene heuvellandschap van Zuid-Limburg. U kunt hier nog in alle rust genieten van het landschap en de natuur. Er zijn verschillende activiteiten en rondleidingen, die u kunt combineren met uw wandel- of fietstocht. U kunt een potje golfen of een golfclinic volgen op de 18 -holes golfbaan het Hoenshuis.

De wijnbouw in Voerendaal is in opkomst. Bij wijngoed Fromberg in Ubachsberg wordt u rondgeleid en kunt u zelf de wijn proeven. In Mingersborg kunt u een potje boerengolf spelen met schitterend uitzicht bij Boerengolf de Vrouwenheide. Net buiten Kunrade vindt u de Kunradersteengroeve waar u een rondleiding of een workshop kunt volgen. In Klimmen kunt u bij Villa de Proosdij de Romeinse kruidentuin bezoeken.

Boerengolf de Vrouwenheide
Een leuke bezigheid voor jong en oud en uitermate geschikt voor familiedagen, bedrijfsuitjes, verenigingen en vrijgezellendagen. Hans en Karin Ubaghs runnen sinds 2006 een boerengolfbaan in Mingersborg. Boerengolfen op de percelen van de Vrouwenheide staat garant voor een uniek heuvelachtig parcours met prachtige vergezichten over het Limburgse landschap. Naast het boerengolfen (met eventueel koffie, vlaai en/of  lunch)  bieden ze nog een aantal arrangementen aan waaronder een tandem-, fiets- of wandeltocht, maar ook een bezoek aan een in de buurt gelegen wijngoed behoort tot de opties.

Mingersborg14
6367JX Voerendaal
06 2335 2084
info@boerengolfdevrouwenheide.nl
www.boerengolfdevrouwenheide.nl

Hoenshuis Golf
Bij Hoenshuis Golf & Country Club kunt u terecht voor een ontspannende maar tevens uitdagende ronde golf! De 18-holes baan is zowel voor de beginnende golfer als de speler met veel ervaring een uitdaging.
Na het spelen biedt het clubhuis, zowel als het terras, een omgeving om na te genieten bij een drankje of een, in onze uitstekende keuken, bereid hapje.
Nog niet bekend met Golf? Het Hoenshuis biedt aantrekkelijke clinics aan om u wegwijs te maken in het spel.
Op Hoenshuis staat gastvrijheid hoog in het vaandel!

Hoensweg 17
6367 GN  Voerendaal
045-575 33 00
info@hoenshuis.nl
www.hoenshuis.nl

Kunradersteengroeve
De Kunradersteengroeve verzorgt rondleidingen, workshops en themadagen voor bezoekers om het productieproces van delven en bewerken inzichtelijk te maken.

Bergseweg 30
6367HB Voerendaal
045-575 18 84
info@kunradersteengroeve.nl
www.kunradersteengroeve.nl

Villa de Proosdij
Villa de Proosdij is een oude buitenplaats aan de rand van het dorp Klimmen. De Villa kent een lange en bijzondere geschiedenis. De Proosdij is uniek gelegen aan de Romeinse Via Belgica met indrukwekkende vergezichten over het Limburgse heuvellandschap. Op de Proosdij wordt momenteel het Tuin/kunst project  Hortus, Romeins Limburg groeit! ontwikkeld. Laat u verrassen door de veelzijdigheid van deze historische plek!

Klimmenderstraat 2
6343 AC Klimmen
045-405 32 10
info@villadeproosdij.com
www.villadeproosdij.com

Wijngoed Fromberg 
Neem een kijkje bij Wijngoed Fromberg, producent van Limburgse stille en mousserende wijnen. Het wijngoed verzorgt rondleidingen, wijngaard wandelingen, de verkoop van streekproducten en mooie dagarrangementen. Al meer dan 20 jaar een begrip in kwaliteitswijnen.

Hunsstraat 42A
6367JL Ubachsberg
045-575 44 61
wijngoed@fromberg.nl
www.fromberg.nl