Welkom in Voerendaal

Op pad langs glooiende hellingen met een rijke historie...


Via de A76 (Geleen-Heerlen) en de A79 (Maastricht-Heerlen) kunt u Voerendaal heel gemakkelijk bereiken. Eenmaal van de snelweg af, staat u direct in het groene heuvellandschap van Zuid-Limburg. 

De gemeente Voerendaal nodigt u uit te genieten van dit prachtige landschap dat is gevormd door kalksteen. In het Land van Kalk zijn op diverse plaatsen nog kalkovens zichtbaar en treft u vele karakteristieke, monumentale gebouwen van Kunradersteen aan. De Kunderberg, Putberg en Vrouwenheide zijn beschermde natuurgebieden en bevatten unieke flora en fauna. Hier kunt u naar hartelust wandelen of fietsen terwijl u geniet van het fantastische uitzicht.

De glooiende hellingen herbergen tal van historische schatten: sporen uit het Romeinse verleden, kastelen, historische hoeves en carréboerderijen. Onderweg geniet u van een hapje en drankje op één van de terrassen. Wilt u overnachten? Er zijn verschillende kleinschalige accommodaties (campings, hotels, bed& breakfast) waar u gastvrij en persoonlijk wordt onthaald.

Voerendaal, waar het goede leven een traditie is.