Marie-Louise Wolfs-van Loo

Marie Louise Wolfs

Mijn naam is Marie-Louise Wolfs-van Loo. Ik ben getrouwd met No en wij hebben één dochter, Monique. Sinds 2001 ben ik buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand van de gemeente Voerendaal en heb ik inmiddels zo’n 1200 huwelijken gesloten. Ieder huwelijk begint met een gesprek. Zo leer ik jullie kennen en kom ik meer over jullie te weten. Het gaat dan niet alleen over de huwelijksplechtigheid maar, net zo belangrijk, over of er een klik tussen ons is.

Om die dag goed voor te bereiden heb ik met het aanstaande bruidspaar enkele weken voor de huwelijkssluiting een informeel gesprek om een passende speech samen te stellen, mede rekening houdende met de rest van het gezelschap. De speech kan in het Nederlands, Duits, Engels en dialect. Met andere talen heb ik meer moeite maar enkele zinnen in het Frans, Spaans of anderszins "om het ijs te breken" is absoluut geen probleem.

Zonder te willen overdrijven denk ik dat mijn belangrijkste drijfveer om dit werk al vijftien jaar met enorm veel plezier te mogen doen, passie is. Ik geniet ervan als het bruidspaar en hun gasten zich op het gemak voelen op de voor hun vaak belangrijkste dag in het leven.