Vacatures de Burgerij
Binnen de Burgerij zoeken we nieuwe enthousiaste vrijwilligers! Interesse? Neem contact op via Wendy Bovens of Krystl Prins (wendy.bovens@voerendaal.nl / krystallia.prins@voerendaal.nl of 045 - 575 33 99).
We hebben de volgende vacatures:
Vrijwilliger BuurtTeam
Heeft u groene vingers en/of technisch inzicht? En vindt u het leuk om in de tuin te werken en/of technische klusjes in en rondom het huis te doen? Als iemand minder mobiel is en kleine klussen niet (meer) zelf kan doen, kan men een beroep doen op het BuurtTeam. Lijkt het u leuk om het BuurtTeam te versterken? Meldt u dan nu aan als vrijwilliger!
Voorbeelden van klussen die de vrijwilligers van het BuurtTeam oppakken kunnen onder andere zijn:
In huis:
- ophangen plankje/schilderijtje/lampje
- repareren lekkende kraan
- instellen televisie of andere apparatuur
- ontstoppen afvoer
- ontluchten/bijvullen centrale verwarming
- repareren stekkers
- repareren hang- en sluitwerk deuren/lades
- vastmaken losliggende kabels
Rond de woning:
- kleine werkzaamheden in de tuin
- bladeren ruimen
- sneeuw ruimen
Heeft u interesse? Meld u dan aan door een e-mail te sturen naar burgerij@voerendaal.nl. Twijfelt u nog of heeft u nog vragen over deze vacature? Neem dan gerust contact met ons op via de InfoBalie 06 - 13031472.
Vacature Ruggesteun zelfhulpgroep
Praten met iemand die ‘hetzelfde’ doormaakt. Het gelijkwaardig delen van de ervaringen en het samenzijn is een groot goed. Mantelzorgers ervaren samen delen als versterkend. Het contact tijdens de zelfhulpgroep draagt bij aan het bieden van emotionele steun aan elkaar en het uitwisselen van ervaringen. Er wordt steun en (h)erkenning bij elkaar gevonden. Dit samen delen vraagt om begeleiding. Ruggesteun en Steunpunt voor Mantelzorgers Parkstad zoeken dan ook een ervaringsdeskundige (vrijwilliger) die deze rol op zich zou willen nemen.
Luister jij graag naar het verhaal van de ander? Wil jij hem of haar ondersteunen met het delen van zijn persoonlijke ervaringen in de groep? Vind je het leuk om elkaar maandelijks te treffen en een groep te begeleiden? Dan ben jij de steun en toeverlaat die we zoeken.
Wat bieden wij
Alvorens je start met de begeleiding van de zelfhulpgroep ontvang je een driedaagse training. Daarnaast ontvang je begeleiding van een consulent informele zorg. Naast de sociale contacten, het plezier en de voldoening die je opdoet binnen onze instelling, ben je als vrijwilliger WA verzekerd en worden je daadwerkelijk gemaakte reiskosten vergoed.
Tevens krijg je een vrijwilligersovereenkomst en ontmoet je andere vrijwilligers tijdens wijkbijeenkomsten. Je ontvangt nieuwsbrief ‘het Ruggesteuntje’, krijgt regelmatig een attentie en jaarlijks organiseren wij een uitstapje of feestavond.
Mocht je interesse hebben of vrijblijvend een gesprek willen, neem dan voor 30 september contact op met het secretariaat van Ruggesteun en Steunpunt voor Mantelzorgers Parkstad. Telefoonnummer: 045 211 40 00. Je kunt ook een mail sturen naar: info@mantelzorgparkstad.nl onder vermelding van vacature zelfhulpgroep.
- Buurtbemiddelaar
Buurtbemiddeling is een succesvolle methode om conflicten tussen buurtbewoners op te lossen. Onder het motto Beter een goede buur dan een verre vriend, brengen getrainde buurtbemiddelaars mensen weer met elkaar in gesprek! Ze helpen het onderlinge contact te herstellen en oplossingen voor het conflict te bedenken. Op die manier ontstaat er weer een beetje burenliefde voor elkaar.
Impuls is op zoek naar zes enthousiaste buurtbemiddelaars die zich op vrijwillige basis willen inzetten. Buurtbemiddeling is afwisselend en interessant werk. En het geeft voldoening. Het kost niet veel tijd, gemiddeld 5 uur per bemiddeling en twee uur voor de maandelijkse teambijeenkomst. Het aantal bemiddelingen en de werktijden bepaalt u zelf.
Wat moet een bemiddelaar kunnen?
Er zijn geen opleidingseisen voor mensen die buurtbemiddelaar willen worden. Het is belangrijk dat u enthousiast bent, goed kunt luisteren en een neutrale en onpartijdige houding heeft. U benadert mensen op een open en positieve manier. Alle bemiddelaars krijgen een training en hebben elke zes weken een teambijeenkomst. Ook mediators zijn welkom om te reageren.
Inzet in Kerkrade & Simpelveld
Wilt u zich aanmelden als buurtbemiddelaar, maar voelt u schroom om in uw eigen dorp betrokken te worden bij een burenconflict? Dan kunnen we u desgewenst inzetten in Kerkrade of Simpelveld. Omgekeerd zijn er ook vrijwilligers uit Kerkrade & Simpelveld beschikbaar om in Voerendaal te bemiddelen.
- Chauffeur m/v
Voor de Buurt- en BoodschappenBus zijn we op zoek naar een chauffeur (m/v) voor diverse tijdstippen per week. De BuurtBus rijdt op dinsdag tot en met zaterdag. De BuurtBus wordt ingezet om mensen thuis op te halen en naar De Burgerijen te brengen. Ook wordt de bus ingezet om boodschappen te doen met mensen die niet meer in staat zijn dit zelfstandig te doen. Ben je vriendelijk, rustig, sociaal invoelend én natuurlijk in het bezit van het rijbewijs? Vind je het daarnaast heerlijk om op de weg te zijn? Neem dan gerust contact op om alles te weten te komen over deze functie!
- Taalcoach m/v
Voor onze Taalclub zijn wij dringend op zoek naar nieuwe Taalcoaches. Als Taalcoach bij de Taalclub investeer je 3 tot 6 uur om onze medeburgers verder te helpen met hun kennis en kunde van Nederlandse taal. Ook werk je aan het bouwen van nieuwe sociale contacten. Aangezien er veel nieuwkomers zijn, is affiniteit met deze doelgroep dan ook een must. De Taalclub vindt plaats op dinsdag van 9.30 - 12:00 en op vrijdag van 9.30 -12:00 in de bibliotheek van Voerendaal (Furenthela 17).