Week van de opvoeding

Maandag 7 tot en met zondag 13 oktober

De Week van de Opvoeding staat in het teken van opvoeden en ouderschap. Wat is een goede opvoeding? Wat vind je belangrijk in het ouderschap en wat doet het met je? In heel Nederland kun je tijdens de Week workshops, webinars, lezingen of andere activiteiten bezoeken. In totaal vonden er afgelopen jaar bijna 400 activiteiten plaats.

Thema 2019: Hand in hand
Opvoeden doe je niet alleen, maar samen. Hand in hand met ouders of opvoeders, spelen ook de school, sportvereniging, buren, vrienden en familie een rol in de opvoeding van het kind. Zij vormen samen de omgeving waarin kinderen opgroeien en worden opgevoed. Hoe beter opvoeders en betrokken organisaties samenwerken en elkaar versterken, hoe beter het kind gezond, kansrijk en veilig kan opgroeien.

Ook onze gemeente organiseert samen met onze ketenpartners interessante activiteiten die voor iedereen vrij toegankelijk zijn. Zo kunt u kennismaken met het gebiedsteam van JenS, verschillende interessante lezingen bijwonen van bijvoorbeeld de Mondriaan Zorggroep over de do’s en dont’s als je kind gamed, samen muziek maken bij het kinderdagverblijf Zoet. Het is daarnaast zeer interessant om de presentatie bij te wonen van Ouders & Zo. Ouders & Zo wordt georganiseerd vanuit de Burgerij Voerendaal-Kunrade en is bedoeld voor opvoeders/verzorgers (alleenstaand of met partner) die het leuk vinden om actief bezig te zijn en daarnaast andere opvoeders/verzorgers te ontmoeten. Met elkaar het gesprek aan te gaan over thema’s rondom opvoeding, om ervaringen te delen, tips en tricks uit te wisselen of vragen aan elkaar te stellen.

Activiteiten
- Maandag 7 oktober 20.00 uur De do’s en don’ts als je kind gamed! 
Burgerij Voerendaal-Kunrade (Mondriaan Preventie)

- Dinsdag 8 oktober 17.00 - 18.30 uur Kennismaking met JenS gebiedsteam 
                                         18.30 – 19.30 uur Presentatie Ouders & Zo 
Burgerij Voerendaal-Kunrade (JenS gebiedsteam en Ouders & Zo)

- Woensdag 9 oktober 15.30-17.30 uur ‘Samen transformeren'
De Burgerij Voerendaal-Kunrade (JenS, inschrijven via de website: www.weekvanhetzorgelozekind.nl)

- Donderdag 10 oktober 19.00-22.00 uur ‘Scheiding door de ogen van je kind’
Burgerij Voerendaal-Kunrade (JenS)

- Zaterdag 12 oktober 'Muziek op Schoot' samen muziek maken helpt om een sterke band met je kind op te bouwen
Voor 0-2 jarigen met hun ouder(s)/verzorger(s): 9.30-10.00 uur
Voor de 2-4 jarigen met hun ouder(s)/verzorger(s): 10.30-11.15 uur
Kinderdagverblijf Zoet, Raadhuisplein 1c in Voerendaal, aanmelden via: info@kinderdagverblijfzoet.nl

Humankind organiseert op 22 oktober ook nog een activiteit in het kader van de week van de opvoeding: een Ouderavond met als thema ‘omgaan met seksualiteit’ bij het kinderdagverblijf bij Basisschool Cortemich in Voerendaal.