Over de Burgerij

De Burgerijen zijn gesloten en alle activiteiten zijn stop gezet. Toch gebeurt er nog van alles, alleen digitaal. Volg ons op de nieuwe facebookpagina van De Burgerij!

De boodschappendienst blijft in Voerendaal op woensdag en vrijdag overeind. De vrijwilligers van de BoodschappenBus halen de boodschappen in de supermarkt en brengen deze bij de inwoners thuis. Maakte u geen gebruik van de Boodschappendienst, maar zou u dat nu graag willen? Dat kan! Het gaat dan om mensen die niet in staat zijn om zelf boodschappen te doen en geen hulp hebben van familie, vrienden of buurtgenoten. U kunt u telefonisch aanmelden via 06 - 30 04 17 84 of via e-mail voerendaalbuurtbus@gmail.com.

Bezoekers aan tafels in Burgerij Voerendaal-Kunrade

De Burgerij is dé plek voor al uw vragen op het gebied van wonen, zorg en welzijn, voor een gezellig praatje of een luisterend oor. De Burgerij bevindt zich in alle kernen van Voerendaal, in Klimmen, Kunrade-Voerendaal, Ransdaal en Ubachsberg. In iedere kern heeft de Burgerij een eigen invulling, die past bij de inwoners en de voorzieningen die er al zijn. Bekijk het filmpje voor een eerste indruk.

burgerij v-k


de Burgerij Voerendaal-Kunrade

                         

Vanuit de Burgerij worden verschillende initiatieven georganiseerd, zoals de BuurtBus, de BoodschappenBus, het I-Café, het BuurtTeam, de TaalClubMannen achter de PannenKlussen met Zussen, Zitdansen, Samen koken Samen eten, Wethouders on Tour, Ouders & Zo en het BuddyTeam

Ook is er in elke Burgerij iedere maand van alles te doen. Kijk daarvoor bij de programma's.

Tijdens de open dag op 15 mei 2018 gingen burgemeester en wethouders langs bij elke Burgerij in elke kern. Bekijk het filmpje voor een indruk van deze mooie dag waarbij de vele activiteiten van de Burgerij zichtbaar waren.

Heeft u een idee voor een activiteit of wilt u zelf een workshop/lezing geven over uw hobby aan buurtgenoten? Heeft u een plan om de leefbaarheid van de wijk te verbeteren? Of bent u op zoek naar leuk vrijwilligerswerk in de buurt? Tips voor activiteiten die u graag zou willen doen of suggesties voor onderwerpen waarover u meer wilt weten zijn daarom van harte welkom!

Meld dit bij de Burgerij of bij de gemeente, via Josien Tillmanns, 06 – 30 57 79 51 of josien.tillmanns@voerendaal.nl. Dan nemen wij contact met u op.