Vacatures de Burgerij

Binnen de Burgerij zoeken we nieuwe enthousiaste vrijwilligers! Interesse? Neem contact op via Koen Smeets via koen.smeets@voerendaal.nl of via 06 -34 33 45 52.

We hebben de volgende vacatures:

- Gastvrouw/gastheer Hoeskamer Klimmen

Regelmatig zijn we op zoek naar een gastheer of gastvrouw. Een vrijwilliger die zich graag wil inzetten voor de buurman of buurvrouw die behoefte heeft aan ontmoeting. Deze ontmoeting vindt plaats in de hoeskamer, laagdrempelig met een kop koffie, leuke activiteit of goed gesprek. Je zet je in voor 4 of 8 uur per week. Heb je affiniteit met koken voor een kleine groep mensen, gezelligheid maken of heb je ideeën voor leuke activiteiten? Of ben je die sociale persoon die graag een praatje maakt met mensen? Dan zoeken we jou! Met name op de dinsdagen zijn we op zoek naar ondersteuning, in welke vorm dan ook!
De Hoeskamer wordt goed bezocht door voornamelijk oudere mensen, maar uiteraard iedereen is welkom! 

- Vrijwilliger voor Boodschappendienst

Wij zijn op zoek naar een vrijwilliger die wil helpen bij het boodschappen doen voor inwoners die daar zelf niet toe in staat zijn. Je doet 1x in de maand (of vaker) op woensdag om 10.00 uur boodschappen voor verschillende inwoners bij de Plus in Voerendaal. De chauffeur van de BoodschappenBus brengt deze dan bij de mensen thuis.

- Mantelzorgondersteuner

Mantelzorgers zijn mensen die langdurig en onbetaald zorgen voor een zieke, gehandicapte of hulpbehoevende persoon uit hun omgeving. Mantelzorgers komen soms voor veel uitdagingen te staan. Hun leven verandert, ze komen in aanraking met nieuwe regelgevingen en organisaties. Voor ons Mantelzorgpunt zijn wij op zoek naar een mantelzorgondersteuner in het zorgcentrum ’t Brook. De mantelzorgondersteuner vangt mantelzorgers op, maakt een praatje met ze en biedt hen een luisterend oor.  

Ben je empathisch, vriendelijk, rustig en wil je helpen bij de ondersteuning van mantelzorgers? Neem dan contact met ons op.

- Buddy

Voor het Buddyteam zijn we op zoek naar nieuwe vrijwillige buddy's vanwege een groot animo van onze nieuwe Voerendaalse nieuwkomers. Nieuwkomers zijn mensen die nieuw in Nederland zijn, en graag onze gemeenschap willen leren kennen. Als Buddy investeer je 1 tot 3 uur vrije tijd per week om onze nieuwe mede burgers verder te helpen met hun kennis en kunde in onze samenleving. Het gaat dan vooral om helpen aan het bouwen van het informeel contact, bekend maken met informele Voerendaalse afspraken en waar anders te ondersteunen (dus niet: overnemen, de mensen moeten veel zelf leren). Het Buddyteam heeft maandelijks een overleg met een maatschappelijk werker ter ondersteuning van de buddies. Hij zal waar nodig professionele ondersteuning geven. Een interessante ontwikkelingsmogelijkheid dus, waarbij je ook nog goed doet voor onze nieuwkomers. 
Ben jij empathisch, vriendelijk rustig en wil je graag helpen om mensen hun plekje te laten vinden? Neem dan contact met ons op.

- Buurtbemiddelaar

Buurtbemiddeling is een succesvolle methode om conflicten tussen buurtbewoners op te lossen. Onder het motto Beter een goede buur dan een verre vriend, brengen getrainde buurtbemiddelaars mensen weer met elkaar in gesprek! Ze helpen het onderlinge contact te herstellen en oplossingen voor het conflict te bedenken. Op die manier ontstaat er weer een beetje burenliefde voor elkaar.

Impuls is op zoek naar zes enthousiaste buurtbemiddelaars die zich op vrijwillige basis willen inzetten. Buurtbemiddeling is afwisselend en interessant werk. En het geeft voldoening. Het kost niet veel tijd, gemiddeld 5 uur per bemiddeling en twee uur voor de maandelijkse teambijeenkomst. Het aantal bemiddelingen en de werktijden bepaalt u zelf. 

Wat moet een bemiddelaar kunnen?
Er zijn geen opleidingseisen voor mensen die buurtbemiddelaar willen worden. Het is belangrijk dat u enthousiast bent, goed kunt luisteren en een neutrale en onpartijdige houding heeft. U benadert mensen op een open en positieve manier. Alle bemiddelaars krijgen een training en hebben elke zes weken een teambijeenkomst. Ook mediators zijn welkom om te reageren.

Inzet in Kerkrade & Simpelveld
Wilt u zich aanmelden als buurtbemiddelaar, maar voelt u schroom om in uw eigen dorp betrokken te worden bij een burenconflict? Dan kunnen we u desgewenst inzetten in Kerkrade of Simpelveld.  Omgekeerd zijn er ook vrijwilligers uit Kerkrade & Simpelveld beschikbaar om in Voerendaal te bemiddelen.

Heeft u interesse? Neem dan contact op met welzijnsorganisatie Impuls, met Marco Vanhommerig, projectleider Buurtbemiddeling Voerendaal voor een oriënterend gesprek, T 045 – 545 6351 of buurtbemiddeling@impulskerkrade.nl
 

- Chauffeur m/v

Voor de Buurt- en BoodschappenBus zijn we op zoek naar een chauffeur (m/v) voor diverse tijdstippen per week. De BuurtBus rijdt op dinsdag tot en met zaterdag. De BuurtBus wordt ingezet om mensen thuis op te halen en naar De Burgerijen te brengen. Ook wordt de bus ingezet om boodschappen te doen met mensen die niet meer in staat zijn dit zelfstandig te doen. Ben je vriendelijk, rustig, sociaal invoelend én natuurlijk in het bezit van het rijbewijs? Vind je het daarnaast heerlijk om op de weg te zijn? Neem dan gerust contact op om alles te weten te komen over deze functie!

- Taalcoach m/v

Voor onze Taalclub zijn wij dringend op zoek naar nieuwe Taalcoaches. Als Taalcoach bij de Taalclub investeer je 3 tot 6 uur om onze medeburgers verder te helpen met hun kennis en kunde van Nederlandse taal. Ook werk je aan het bouwen van nieuwe sociale contacten. Aangezien er veel nieuwkomers zijn, is affiniteit met deze doelgroep dan ook een must. De Taalclub vindt plaats op dinsdag van 9.30 - 12:00 en op vrijdag van 9.30 -12:00 in de bibliotheek van Voerendaal (Furenthela 17).