Duurzaamheidsfestival Voerendaal
15 oktober 

Op zaterdag 15 oktober organiseert de Gemeente Voerendaal in samenwerking met Euregiobizz.tv een gezellig laagdrempelig festival tussen 11.00 en 17.00 uur bij Lubosch Land in Ransdaal (Ransdalerstraat 28). Het thema is duurzaamheid, in de breedste zin van het woord. Een festival met informatie-stands, activiteiten voor jong en oud en veel informatie. Rondleidingen naar het voedselbos, uitleg in de moestuin en een programma met wisselende thema’s per uur over mobiliteit, vergroening en water, circulariteit, voeding, vrije tijd, wonen en energie. Duurzame voorbeelden van inwoners, gemeente en ondernemers, met onder andere informatie over zonnepanelen, oplaadpunten, natuur, vegan eten, energie opwekken, streekproducten, water en elektrische auto’s en fietsen.

Voerendaal Buitengewoon Duurzaam: samen zetten we onze schouders onder een gezond en duurzaam Voerendaal. Kom proeven, luisteren en kijken en laat je vooral inspireren! De entree is gratis! Parkeren kan in de wei tegenover Lubosch Land, maar kom vooral te voet, met de fiets of met de trein.

Programma met sprekers en ludieke invulling per thema:
11 - 12 uur: Opening / Vergroening & Water
12 - 13 uur: Wonen & Energie
13 - 14 uur: Vrije tijd / Rondleiding tuinderij en voedselbos Lubosch Land
14 - 15 uur: Circulariteit
15 - 16 uur: Voeding / Rondleiding tuinderij en voedselbos Lubosch Land
16 - 17 uur: Mobiliteit / Sluiting

Tussen 14.00 en 17.00 uur zorgen de Blues Bellies, met onder andere muzikanten bekend van het Muziekcollectief Voerendaal, voor de muzikale omlijsting van het festival!

duurzaamheidsfestival Voerendaal