Deelnamestop Zonnepanelenproject Parkstad vanaf 24-11-2022

In goed overleg hebben de Parkstad-gemeenten besloten om per 24 november 2022 geen nieuwe deelnemers meer aan te nemen voor het Zonnepanelenproject Parkstad. Dat heeft géén gevolgen voor degenen die nu aan het project deelnemen. Alle gemaakte afspraken worden nagekomen. De deelnemers aan het project ontvangen een brief met alle informatie.

In 2017 is, naar voorbeeld van het Zonnepanelenproject Landgraaf, het Zonnepanelenproject Parkstad in het leven geroepen. Het doel was om de aanschaf van zonnepanelen voor inwoners uit Parkstad betaalbaar en makkelijk te maken. In opdracht van de zeven Parkstadgemeenten voerde Volta Limburg dit project al jaren met succes uit. Door oplopende materiële en personele kosten is het project echter niet meer rendabel voor Volta Limburg. In goed overleg is daarom per 24-11-2022 tot een deelnamestop besloten. 

Afspraak is afspraak
Huidige deelnemers ondervinden geen gevolgen van de deelnamestop . Zij hebben recht op 15 jaar garantie en onderhoud vanaf het moment van de installatie van de panelen. Deze gemaakte afspraken blijven gewoon gelden. Volta Limburg blijft zich hiervoor inzetten. Er zijn deelnemers die zich al hebben aangemeld, maar waar de zonnepanelen nog niet zijn aangelegd. Voor hen geldt dat de aanleg gerealiseerd wordt onder de eerder afgesproken voorwaarden. 

Parkstad kijkt terug op een groot succes; 4.700 deelnemers
Mede met behulp van een aantrekkelijke financiële lening hebben sinds 2017 ruim 4.700 huishoudens en kleine bedrijven deelgenomen aan het project. Op basis van een klanttevredenheidsonderzoek is gebleken dat een grote meerderheid van alle deelnemers het project als zeer positief heeft ervaren. Ook hebben meerdere gemeenten buiten de regio het project gekopieerd. Met dit project hebben we de afgelopen jaren een flinke boost aan het gebruik van zonne-energie kunnen geven.

Vragen of klachten? 
Hebt u vragen of klachten over het Zonnepanelenproject Parkstad. Stuur dan een e-mail naar: Volta Solar: service@voltasolar.nl of  zonnepanelenproject@parkstad-limburg.nl.

Wilt u meer info over het verduurzamen van uw huis?
Dan kunt u ook terecht bij de WoonWijzerWinkel. Dit is het officiële Energieloket voor de Parkstad gemeenten. Zij adviseren onafhankelijk, waardoor u kunt vertrouwen op betrouwbaar, objectief advies over het verduurzamen van uw woning. In de WoonWijzerWinkel Limburg kunt u zien én ervaren welke oplossingen er zijn op het gebied van duurzaam wonen. Er zijn diverse duurzame oplossingen te vinden; van eenvoudige verbeteringen tot technische installaties. Er zijn oplossingen beschikbaar voor iedere woning en voor ieder budget.

Nieuw platform: Parkstadverduurzaamt  
De Parkstadgemeenten zijn volop bezig haar inwoners in de toekomst op andere manieren te helpen hun woningen te verduurzamen. Dat zal breder zijn dan alleen zonnepanelen én voor meer doelgroepen. Denk ook aan huurders, verenigingen en ondernemers. En aan duurzame maatregelen zoals isolatie. Alle mogelijkheden zullen gebundeld worden in een digitaal platform met de naam Parkstadverduurzaamt dat in 2023 aangeboden wordt.