Gemeente doneert 2 euro per inwoner op Giro 777

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten, na de oproep van een aantal gemeenteraadsfracties, een bedrag van € 2,- per inwoner over te maken op Giro 777. Met 12.500 inwoners komt dit neer op een bedrag van € 25.000,-. De opbrengst van Giro 777 komt ten goede aan het nationaal rampenfonds.

Hoewel ook Voerendaal is getroffen door de wateroverlast van de afgelopen periode, zijn er echter gemeenten die veel harder zijn getroffen en waar de ellende niet te overzien is. Voerendaal heeft gedurende de eerste dagen van de crisis in Zuid-Limburg al haar solidariteit getoond door onder andere gedupeerde inwoners van Valkenburg aan de Geul op te vangen en tijdelijk onderdak aan te bieden in de accommodaties De Borenburg en De Joffer.

Burgemeester Wil Houben: “Met deze actie tonen wij als gemeente ons medeleven en solidariteit met alle getroffenen van dit vreselijke natuurgeweld. Ook roep ik namens het college en de gemeenteraad hierbij alle andere gemeenten in Nederland op om onze actie te ondersteunen door hetzelfde te doen. We moeten schouder aan schouder staan om de getroffenen te helpen er weer snel bovenop te komen!”