Inspirerend en gezellig duurzaamheidsfestival op 15 oktober

De omslag naar een duurzame maatschappij staat hoog op de agenda en ook gemeenten, inwoners en ondernemers dragen hun steentje bij. De Gemeente Voerendaal wil op een laagdrempelige manier oproepen tot ‘wat doe jij?’ voor inwoners van binnen en buiten Voerendaal.

Laagdrempelig en 'samen'

Op zaterdag 15 oktober organiseert de Gemeente Voerendaal in samenwerking met EuregioBizz een gezellig laagdrempelig festival tussen 11.00 en 17.00 uur bij Lubosch Land in Ransdaal (Ransdalerstraat 28). Het thema is duurzaamheid, in de breedste zin van het woord. 
Een festival met informatiestandjes, activiteiten voor jong en oud en veel informatie. Rondleidingen naar het voedselbos, uitleg in de tuinderij en een programma met wisselende thema’s per uur ingevuld met het eerste half uur sprekers en vervolgens een ludiek passende activiteit. Durf jij het aan om een spelletje bomen memory te spelen of een radiatorfolie plakken race aan te gaan? Speel jij het RD4 afvalspel of doe je me aan de prijsvraag over hoeveel afval de buitendienst van de gemeente Voerendaal ophaalt per week? Uiteraard zijn er leuke prijzen te winnen! Duurzame voorbeelden van inwoners, gemeente en ondernemers, met onder andere informatie over zonnepanelen, oplaadpunten, natuur, vegan eten, energie opwekken, water en elektrische auto’s en fietsen.

 Programma

11.00 - 12.00 uur          Opening / Vergroening & Water
12.00 - 13.00 uur          Wonen & Energie
13.00 - 14.00 uur          Vrije tijd; Rondleiding voedselbos en tuinderij Lubosch Land
14.00 - 15.00 uur          Circulariteit
15.00 - 16.00 uur          Voeding; Rondleiding voedselbos en tuinderij Lubosch Land
16.00 - 17.00 uur          Mobiliteit / Sluiting

Tussen 14.00 en 17.00 uur zorgen de Blues Bellies, met onder andere muzikanten bekend van het Muziekcollectief Voerendaal, voor de muzikale omlijsting van het festival!

 Wethouder Ruud Braun: 
 “Na een geweldige eerste editie van het duurzaamheidsfestival, verheug ik me op de volgende editie. Het is fantastisch dat de gemeenteraad dit festival heeft omarmt en dat we samen met u, de schouders kunnen zetten onder duurzaamheid in de volle breedte. Bewustwording, kennismaking en verrassende ontmoetingen zijn wederom de basis voor een festival om energie van te krijgen! U komt toch ook? Tot ziens in Ransdaal."

 Wethouder Pierre Verbraak: 
“Duurzaamheid gaat over alles dat ervoor zorgt dat onze kinderen ook nog goed kunnen leven op deze planeet. Dat lijkt me drijfveer genoeg.”

Kom proeven, luisteren en kijken en laat je vooral inspireren! De entree is gratis. Parkeren kan in de wei tegenover Lubosch Land, maar kom vooral te voet, met de fiets of met de trein.

Meer informatie, programma en overzicht standhouders: 

Duurzaamheidsfestival 2022