Jonge Voerendaalse helden geëerd met jeugdlintje

Dinsdag 24 januari heeft wethouder Harry Coenen, namens het College van Burgemeesters en Wethouders (B&W), zeven jeugdlintjes uitgereikt. Voortaan zetten we jaarlijks jongeren, die een hart voor Voerendaal hebben, zo in het zonnetje. 

In Voerendaal zijn veel jongeren die iets goeds doen voor hun vrienden, familie, vereniging, een goed doel of buurt. Zij leveren zo een positieve bijdrage aan hun omgeving én aan Voerendaal. Na de oproep afgelopen najaar zijn nominaties via burgers binnengekomen. Wethouder Harry Coenen heeft maar liefst zeven jongeren verrast met een jeugdlintje, oorkonde en cadeaubon.

 Onze jonge helden

 • Ellen Vaessen (18 jaar) voor haar vrijwillige hulp aan meerdere buren in haar straat, van boodschappen doen tot op de kinderen passen en van een luisterend oor tot in de tuin werken. 
 • Davil Verhooren (11 jaar) voor zijn inzet voor dier en natuur en hoe hij anderen bewust maakt van het milieu en wat dit met ons en de wereld doet. 
 • Daan Nijholt (16 jaar) voor alle hulp en ondersteuning aan zijn moeder bij haar bloemenzaak en thuis. Van belangeloos helpen in de winkel of mee naar de veiling of bezorgen en dat allemaal naast zijn school en bijbaantjes. 
 • Xavier Limpens (17 jaar) voor zijn inzet, enthousiasme en het vervullen van meerdere vrijwillige taken sinds jonge leeftijd bij Scouting Voerendaal. Hij staat altijd voor iedereen klaar, zit bomvol ideeën en heeft het clubblad (DAS) weer nieuw leven ingeblazen. 
 • Fleur Smits (19 jaar) voor haar (muzikale) inzet voor Missie538op radio 538 en in het bijzonder voor het inzamelen van geld voor het Prinses Maxima Centrum. Zij maakte zelf muziek waarmee ze een mooi bedrag inzamelde.
 • Sem (15 jaar) en Jonas Bosten (11 jaar) voor alle zorg die zij voor hun zus met ernstig meervoudige beperking dragen en daarmee hun ouders een beetje ontlasten. Denk aan oppassen, maar ook eten en drinken geven en verzorgen.

Wij danken alle zeven gedecoreerden van het jeugdlintje van harte voor hun inzet voor onze gemeente en wensen hen proficiat. Zij zijn de eersten die, hopelijk met trots, het jeugdlintje van Voerendaal zullen dragen. Na de zomer volgt er weer een oproep voor het aandragen van nieuwe genomineerden.

 Wat is een jeugdlintje?

Kinderen en jongeren die een bijzondere daad hebben verricht, willen we met het jeugdlintje in het zonnetje zetten. Zo laten we zien dat we trots op ze zijn. Welke daden verdienen een jeugdlintje? Dat kan van alles zijn. Een neefje dat elke week boodschappen doet voor zijn zieke buurvrouw. Een buurmeisje dat een leuk buurtfeest heeft georganiseerd. Een klasgenoot die opkomt voor kinderrechten. Of een teamgenoot die elke week voetbaltraining geeft. Kortom er zijn veel verschillende soorten daden die een lintje waard zijn.

Wanneer komt een jongere in aanmerking?

Een kind/jongere komt in aanmerking voor een jeugdlintje als hij of zij aan onderstaande voorwaarden voldoet:

 • Hij of zij woont in Voerendaal,
 • is (bij nominatie) 6 t/m 18 jaar oud, 
 • heeft een bijzondere daad verricht en/of
 • zet zich op eigen initiatief belangeloos en vrijwillig in voor de mensen woonachtig in Voerendaal en/of
 • heeft een bijzondere prestatie geleverd en/of
 • heeft zich in het afgelopen jaar minimaal een halfjaar op eigen initiatief voor de maatschappij ingezet.