Jongerenraad Voerendaal gestart

Afgelopen maandag kwam de jongerenraad van gemeente Voerendaal voor de eerste keer bij elkaar. Maar liefst zeven jongeren in de leeftijd van 10 tot 20 jaar uit Voerendaal gaan de Raad adviseren over thema’s die zij belangrijk vinden. Zij zijn tenslotte de ogen en oren van de Voerendaalse jongeren.

Na een kennismaking en een rondleiding door het gemeentehuis werden een aantal thema’s geïnventariseerd waar de jongeren mee aan de slag willen, zoals naschoolse activiteiten, het jeugd- en jongerenwerk, Sportemich en het corona-herstelplan gericht op jongeren. Zij gaan de komende maanden verder over dit soort thema’s nadenken en kennis maken met de gemeenteraad, het Maatschappelijk Platform en de jeugd- en jongerenwerkers van JENS.  

De jongerenraad bestaat uit Danique, Luc, Lisanne, Lino, Liza, Deborah en Maud. Voerendaal is trots op deze jongeren die zich de komende periode gaan inzetten voor de Voerendaalse jeugd. Zij zetten de jongere generatie nog meer op de kaart, dus we zijn heel blij met hun input en wensen ze veel succes en plezier! 

Heb jij ook interesse om deel uit te maken van deze jongerenraad, stuur dan een e-mail naar info@voerendaal.nl.