Opening Veldweg Ransdaal; Aanplant van een bosje om van te snoepen.

Onlangs was het boomfeestdag. En dat vierden ze ook in Ransdaal. Kinderen van groep 5/6 van basisschool Sint Theresia plantten bomen aan de Veldweg in Ransdaal. Dat werd mogelijk gemaakt door “Ransdaal voor elkaar”.  Een actieve groep vrijwilligers die zich al heel wat jaren inzet voor de leefbaarheid en een goed voorzieningenniveau in de mooie kern Ransdaal. De zaterdag na de grote aanplant was er ook nog een officiële feestelijke opening van het bos.

Opening Veldweg Ransdaal

Drie jaar geleden zijn door “Ransdaal voor elkaar” gesprekken gevoerd met de gemeente Voerendaal. Daarna is er gesproken met grondeigenaren om grond te ruilen of te kopen. Dat is gelukt! En nu ronden ze het project af met de aanplant van een bosje om van te snoepen. Het resultaat mag er zijn. Een mooie, veilige Veldweg die Ransdaal ook nog eens beschermt tegen wateroverlast.  En straks kunnen mensen letterlijke de vruchten plukken, de appels en de peren, de pruimen, de noten en frambozen. Ook kunnen mensen er in de toekomst wandelen, uitrusten, elkaar ontmoeten en genieten van de natuur.

 Het was een bijzonder moment omdat het niet alleen de oplevering is van het project “De Veldweg”. Het is ook de afsluiting van het laatste project dat “Ransdaal voor elkaar” oplevert. Deze groep heeft al veel voor elkaar gekregen. Een mooi voorbeeld zijn de prachtige groene pleintjes langs de Ransdalerstraat waar bezoekers en inwoners kunnen pauzeren tijdens een ommetje en er samen een praatje maken.

Pierre Verbraak (wethouder gemeente Voerendaal): “Ik ben er trots op dat hier iedereen samen de handen uit de mouwen heeft gestoken om dit bomen- en voedselbosje te realiseren. Dat laat zien hoe betrokken de inwoners van Ransdaal zijn bij hun leefomgeving. Dat waarderen wij als gemeente Voerendaal enorm.”

Opening Veldweg Ransdaal