VoorzieningenWijzer vermindert onnodige armoede

Er is allerlei hulp in Nederland voor huishoudens die weinig te besteden hebben. Van toeslagen van de Rijksoverheid tot gemeen­telijke regelingen, van het jeugdfonds sport en cultuur tot de keuze voor een passende zorgverzekering. Maar dan moet u wel weten waar u recht op heeft en hoe u dat aanvraagt. Daar helpt de VoorzieningenWijzer bij, o.a. met de website: www.datgeldtvoormij.nl

 Gratis adviesgesprek

Het is best ingewikkeld om uit te zoeken welke toeslagen, gemeentelijke regelingen, inkomstenbelasting, zorg, energie en regelingen van de woningcorporatie er voor iemand gelden. Daarom kunnen burgers via de VoorzieningenWijzer ook een gratis persoonlijk advies gesprek aanvragen. De voordelen zijn direct zichtbaar. In veel gevallen is een jaarlijkse besparing mogelijk tussen de € 450,- en € 650,-! 

 Consulenten (vrijwilligers) gezocht

Door de toenemende vraag zijn wij op zoek naar enthousiaste consulenten. Wilt u graag inwoners uit uw gemeente helpen en adviseren bij de VoorzieningenWijzer? Dan komen we graag met u in contact! Het gaat om een paar uur per week als vrijwilliger tegen een onkostenvergoeding.

Als opgeleide consulent vanuit de gemeente laat u in een persoonlijk gesprek zien waar iemand recht op heeft en helpt u ter plekke om het aan te vragen. U doorloopt als consulent samen met de inwoner een slimme applicatie. Hierin komen de zes thema’s van De VoorzieningenWijzer aan bod: toeslagen, gemeentelijke regelingen, inkomstenbelasting, zorg, energie en regelingen van de woningcorporatie.

 De (potentiële) consulent:

  • heeft ervaring met het werken met de doelgroep;
  • is voldoende digitaal onderlegd om te werken met een (nieuwe) applicatie;
  • is communicatief vaardig en heeft ervaring met het voeren van gesprekken met de doelgroep;
  • heeft affiniteit met het thema armoede en schulden.

Kennis vooraf over de toeslagen of zes thema’s is niet nodig.  Dit leren ze tijdens een 1-daagse fysieke basistraining tot gecertificeerd consulent op 31 januari. Deze wordt opgevolgd door een korte training gespreksvoering en dan kunt u aan de slag. 

Heeft u interesse? Neem dan contact met ons op via: info@voerendaal.nl (o.v.v. consulent VoorzieningenWijzer) of bel in het nieuwe jaar beleidsadviseur Carmen Dettloff via 045-5753399.