Informatie voor ondernemers

Als ondernemer kunt u in deze tijd alle steun gebruiken. Gelukkig zijn er instanties die u er voor u zijn als u hulp nodig heeft met uw bedrijf. Onderstaand een aantal mogelijkheden. 

Financiële ondersteuning
- Samenwerkende gemeenten en waterschap in BsGW bieden een helpende hand voor ondernemers. Kijk daarvoor op de website van BsGW.
- Heeft u vragen over de ondersteuningsmaatregelen die door de overheid zijn aangekondigd? Dan kunt u contact opnemen met het Zelfstandigenloket. Dit loket voert de Bbz regeling voor Kompas (dus ook voor ondernemers die in de gemeente Voerendaal wonen) uit. Het advies is om het Zelfstandigenloket via zelfstandigenloket@maastricht.nl te mailen. In het e-mailbericht moet u uw NAW-gegevens, KvK-nummer en telefoonnummer vermelden. Het Zelfstandigenloket neemt vervolgens contact met u op. Gelet op de drukte kan dit een paar dagen duren.
 

Verdere informatie
- U kunt contact opnemen met de speciale hulplijn die de KvK in het leven heeft geroepen: 0800 21 17. 
- Op de website van de Rijksoverheid vindt u informatie die veel van uw vragen beantwoordt. U leest er ook meer over de maatregelen die worden getroffen om u als ondernemer te ondersteunen.
- Ondernemers uit de Kompas-gemeenten (waaronder gemeente Voerendaal) kunnen kosteloos terecht bij 155-Help een bedrijf. Dit hulploket is te bereiken via 088-9990155 of online via www.155.nl
- Heeft u moeite om uw aanslag tijdig te betalen? Neem dan contact op met BsGW:  088-8420420. Zij bekijken dan welke mogelijkheden u heeft om later of in termijnen te betalen.  
- De Ondernemersklankbordgroep heeft een altijd zaken op een rijtje gezet in een nieuwsbrief(pdf281 KB).

Uiteraard kunt u ook bij uw brancheorganisatie terecht, waar ze hard aan het werk zijn om hun eigen ondernemers op alle fronten te ondersteunen.