Maatregelen gemeente

Vanwege het coronavirus heeft onze gemeente een aantal maatregelen getroffen. Het gemeentelijk personeel werkt zoveel mogelijk thuis en afspraken worden waar mogelijk telefonisch, via skype afgehandeld of verzet naar een later moment. 

U kunt alleen nog maar op afspraak in het gemeentehuis terecht voor noodzakelijke producten en diensten die niet kunnen wachten (zoals aangifte van geboorte en overlijden). Er is dus geen vrije inloop meer en ook geen avondopenstelling op dinsdagavond. Wilt u weten welke producten en diensten als urgent worden aangemerkt, neem dan telefonisch contact op. Op werkdagen kunt u bellen om een afspraak te maken, van 8.30 tot 12.30 uur en van 13.30 tot 17.00 uur, behalve op vrijdagmiddag. 

Voor het spreekuur van de wethouders zijn we aan het kijken naar een mogelijke fysieke oplossing. 

Commissie- en raadsvergaderingen
De commissievergaderingen zijn, met aanmeldplicht vooraf, beperkt toegankelijk voor publiek. Van de commissievergaderingen wordt een geluidopname gemaakt die te beluisteren is via de website. De raadsvergaderingen zijn nog niet toegankelijk voor publiek maar worden live uitgezonden door de lokale TV zender ZO-NWS. De vergaderingen zijn live te volgen via Ziggo 44, Tele2, Vodafone, KPN, de facebookpagina van ZO-NWS, via www.zo-nws.nl en in de ZO-NWS app. Bovendien wordt van de raadsvergaderingen een geluidopname gemaakt die te beluisteren is via de website.

Huwelijken
Bij het sluiten van huwelijken hanteren we als grens het maximaal aantal personen dat met inachtneming van een afstand van 1,5 meter in de ruimte aanwezig mag zijn.

Buitendienst
Vanaf half augustus werkt de buitendienst weer vanaf de werf. Iedereen draait weer volledige diensten, waardoor er in de komende periode een inhaalslag gaat worden als het gaat om de opgelopen achterstanden in het onderhoud. 

Activiteiten
Evenementen voor meer dan 100 personen zijn afgelast en ook de activiteiten van de Burgerij vinden geen doorgang. Voor de BoodschappenBus zijn nieuwe maatregelen getroffen. 

Hart voor Voerendaal hulplijn
Omdat bezoekers niet meer naar de Hoeskamers, de lunches en de activiteiten kunnen komen, zijn we de Hart voor Voerendaal hulplijn gestart. Vrijwilligers bellen de reguliere bezoekers regelmatig om een praatje te maken, om te horen hoe het gaat. Zou u het fijn vinden om gebeld te worden? Of kent u iemand waarover u zich zorgen maakt? Neem dan contact op via 06 - 13 03 14 72/045 - 405 33 76 of stuur een email naar burgerij.klimmen@voerendaal.nl

Dit zijn maatregelen die onze gemeente neemt in navolging van de landelijke adviezen die het kabinet aankondigde om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Omdat de adviezen van de overheid regelmatig bijgesteld worden, vragen we u onze website en ook de websites van het GGD, de RIVM of de Veiligheidsregio in de gaten te houden. Wij stellen onze richtlijnen bij als daar aanleiding toe is.