Maatregelen gemeente

Vanwege het coronavirus heeft onze gemeente een aantal maatregelen getroffen. Het gemeentelijk personeel werkt zoveel mogelijk thuis en afspraken worden waar mogelijk telefonisch, via skype afgehandeld of verzet naar een later moment. 

U kunt alleen nog maar op afspraak in het gemeentehuis terecht. Er is dus geen vrije inloop meer en ook geen avondopenstelling op dinsdagavond. 

Ook het spreekuur van de wethouders bij de Burgerijen gaat voorlopig niet door. U kunt natuurlijk altijd een telefonische afspraak maken via het secretariaat: kabinet@voerendaal.nl of via 045 - 575 33 99.

Commissie- en raadsvergaderingen
Van de commissievergaderingen wordt een geluidopname gemaakt die te beluisteren is via de website. De raadsvergaderingen zijn niet toegankelijk voor publiek maar worden live uitgezonden door de lokale TV zender ZO-NWS. De vergaderingen zijn live te volgen via Ziggo 44, Tele2, Vodafone, KPN, de facebookpagina van ZO-NWS, via www.zo-nws.nl en in de ZO-NWS app. Bovendien wordt van de raadsvergaderingen een geluidopname gemaakt die te beluisteren is via de website.

Hart voor Voerendaal hulplijn
Omdat bezoekers niet meer naar de Hoeskamers, de lunches en de activiteiten kunnen komen, zijn we de Hart voor Voerendaal hulplijn gestart. Vrijwilligers bellen de reguliere bezoekers regelmatig om een praatje te maken, om te horen hoe het gaat. Zou u het fijn vinden om gebeld te worden? Of kent u iemand waarover u zich zorgen maakt? Neem dan contact op via 06 - 13 03 14 72/045 - 405 33 76 of stuur een email naar burgerij.klimmen@voerendaal.nl

Dit zijn maatregelen die onze gemeente neemt in navolging van de landelijke adviezen die het kabinet aankondigde om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Omdat de adviezen van de overheid regelmatig bijgesteld worden, vragen we u onze website en ook de websites van het GGD, de RIVM of de Veiligheidsregio in de gaten te houden. Wij stellen onze richtlijnen bij als daar aanleiding toe is.