Noodopvang kinderen

Bepaalde beroepen (cruciale beroepen of ouders die werken aan vitale processen) zijn op dit moment onmisbaar om de samenleving draaiende te houden, zorg te kunnen verlenen of opvang te verzorgen. Ouders met een dergelijk beroep zijn hard nodig op dit moment en moeten hun werk kunnen blijven doen. Bent u werkzaam in een van deze beroepen en lukt het u niet om de opvang voor uw kinderen te regelen? Dan kunt u contact opnemen met onze gemeente.

Om welke beroepen gaat het?
De rijksoverheid heeft een lijst opgesteld die u kunt raadplegen via www.rijksoverheid.nl.

Hoe werkt het precies?
Het opvangen van kinderen gebeurt op scholen en locaties van BSO, kinderopvang en peuteropvang. Wilt u gebruik maken van de opvang, dan kunt u contact opnemen met de gemeente, het liefst telefonisch via 045 – 575 33 99 of via CJG@voerendaal.nl. Een van de medewerkers  neemt dan contact met u op en bekijkt wat uw vraag is en welke mogelijkheden er zijn via school, kinderopvang of peuteropvang in de gemeente Voerendaal of voor 24-uursopvang op een centrale locatie in Parkstad.

24-uursopvang

Vanaf woensdag 25 maart kunnen kinderen van ouders in cruciale beroepen ook ’s avonds, ‘s nachts en in het weekeinde opgevangen worden. Deze nieuwe, extra noodopvang is mogelijk gemaakt op de locatie van kinderopvang én buitenschoolse opvang Heerlerbaan van Humankind, dankzij Intensieve samenwerking met diverse partners in de regio Parkstad. Werk jij in één van de cruciale beroepen en heb je behoefte aan 24/7 opvang van je kind(eren)? Bel het regiokantoor Zuid-Limburg van Humankind 045-5711254.