Werkzaamheden Enexis en WML

In opdracht van Enexis en WML start aannemer Bam vanaf 3 januari met het vervangen van de gas en waterleiding aan de Schilstraat, Strijthagenstraat en de Keerberg tussen het Raadhuisplein en de Looierstraat. De werkzaamheden duren, afhankelijk van het weer, tot en met 20 mei.

De aannemer start op de hoek Schilstraat- Keerberg, Strijthagenstraat, Mergelweg tussen de voorzijde van de woningen aan de Vojerage en de Keerberg. Vervolgens de Keerberg, eerst tussen de Mergelweg en het Raadhuisplein en als laatste tussen de Mergelweg en Looierstraat. Tijdens de werkzaamheden in de Keerberg wordt de weg overdag afgesloten voor doorgaand verkeer om de veiligheid te kunnen garanderen.

Na het vervangen van de hoofdleidingen wordt de nieuwe waterleiding gespoeld en gecontroleerd op bacteriƫn. Is de kwaliteit goed, dan wordt het aansluiten van de woningen op de nieuwe waterleiding ingepland.

Voor het aansluiten op de nieuwe waterleiding worden er voor de betreffende woningen kopgaten gemaakt en kan het verkeer gewoon gebruik maken van de weg.

De bewoners van de genoemde straten worden vooraf door de nutsbedrijven op de hoogte gesteld van de voorgenomen werkzaamheden.