Duurzaamheidsfestival/online magazine

Op 2 oktober 2021 van 11.00-17.00 uur organiseren wij een Duurzaamheidsfestival, een gezellig laagdrempelig festival, rond de vijvers bij Furenthela. Het thema is duurzaamheid, in de breedste zin van het woord. Een festival met informatiestandjes, activiteiten voor jong en oud, een muzikaal programma en veel informatie. Duurzame voorbeelden van inwoners, gemeente en ondernemers, met onder andere informatie over zonnepanelen, oplaadpunten, voedsel, afval, energie opwekken, streekproducten, water, een ideeën box met mooie prijzen, ecars/ebikes en educatie. Met andere woorden, een festival om energie van te krijgen!

Intussen kunt u in het online magazine alles lezen over duurzaamheid. De komende maanden vullen we dit magazine verder aan met interviews, een ideeënbox, duurzame voorbeelden van inwoners, gemeente en ondernemers, informatie over zonnepanelen, oplaadpunten, voedsel, afval, energie opwekken, streekproducten, water, ecars/ebikes en educatie. 
Heeft u zelf ideeën? Dan horen we dat graag! Fenne (13) benaderde de wethouder met een duurzaam idee: het plaatsen van afvalscheidingsbakken voor plastic op openbare plekken in gemeente Voerendaal. Bekijk het filmpje om alles te horen over haar idee.

Volg ook de facebookpagina: facebook.com/duurzaamheidsfestivalvoerendaal.