Duurzame modelwoning Mergelweg

duurzame woning

Zoals u wellicht weet is er een groot tekort aan woningen op de woningmarkt. Met name starters, mensen met een lichamelijke beperking en zelfstandig wonende ouderen, hebben moeite om een geschikte woning te vinden. Daarnaast wordt er binnen deze markt enthousiast gezocht naar oplossingen om woningen zoveel mogelijk energie neutraal te maken. Wat dat laatste betreft zijn er al aardig wat ontwikkelingen op de markt en worden er door producenten behoorlijk wat oplossingen aangedragen. Echter de ontwikkelde producten zijn vaak niet in een leefomgeving getest en de specificaties zijn vaak gebaseerd op theoretische gegevens en aannames.

De heer Frans Bemelmans is op dit moment samen met een aantal jonge ondernemers bezig met het ontwikkelen van een duurzame energie neutrale woning, die zowel tijdelijk als permanent geplaatst kan worden. Samen met onze gemeente hebben zij gekeken naar een geschikte locatie en denken die gevonden te hebben in het braakliggend perceel op de kruising Mergelweg, Vojerage en Strijthagenstraat. De bedoeling is om hier een compacte, uit hout opgebouwde woning van een bouwlaag (bungalow) neer te zetten, nadat de vereiste vergunning binnen is.

Bij de indeling van het terrein is uitgegaan van één woning (± 95 m2) met parkeermogelijkheid op het terrein zelf.

Mocht u vragen hebben of meer informatie willen, dan kunt u contact opnemen met Frans Bemelmans via 06-53281217 of via email fbemelmans@live.nl. Contactpersoon bij de gemeente is de heer Ed Moonen, telefonisch bereikbaar via 045-5753399, of per email via info@voerendaal.nl.

Lees ook de brief(docx21 KB) die aan de bewoners gestuurd is en bekijk de presentatie(pdf9 MB).

duurzame woning