Strous Cultuurprijs 2018

De uitreiking van de Strous Cultuurprijs was weer een groot succes! We feliciteren Mokla Vocaal Ensemble als winnaar van het Bijzonder cultureel samenwerkingsinitiatief, Fanfare Les Amis Reunis als winnaar van het Uniek cultureel initiatief en The Young Voices Voerendaal met de publieksprijs!

Via het filmpje kunt u nog even nagenieten.

Uitreiking strousprijs

Sinds 2006 reikt de gemeente Voerendaal tweejaarlijks de Strous Cultuurprijs uit en intussen is de jury voor 2018 door de gemeente bepaald:
• Jan Koks (voorzitter) - directeur van stichting FSI (Fonds Sociale Instellingen in Limburg) 
• Roger Diederen - trompettist bij het Johan Strauss Orkest van André Rieu
• Imke Heitzer - allround pop / jazz zangeres en privé-zangdocent.

De cultuurprijs is een blijk van waardering en een stimulans van het gemeentebestuur voor de activiteiten die op het gebied van kunst en cultuur plaatsvinden, waarbij de maatschappelijke meerwaarde wordt meegewogen in de beslissing. De cultuurprijs wordt toegekend aan initiatieven die een cultureel-maatschappelijk karakter hebben en uitstijgen boven de reguliere activiteiten binnen het culturele leven in Voerendaal. 

 Er zijn twee categorieën, te weten:
 1. Uniek cultureel initiatief 
 Dit initiatief (activiteit, project, prestatie) is bijzonder vanwege haar kunstzinnige of culturele karakter. Inschrijving is mogelijk voor een individu en voor een groep.

 2. Bijzonder cultureel samenwerkingsinitiatief
 In deze categorie vallen initiatieven die in samenwerkingsverband zijn opgezet. Het initiatief is vereniging overstijgend en kan meerdere (culturele of maatschappelijke) disciplines omvatten. Het brengt doelgroepen bij elkaar (jong, oud, leden van verschillende verenigingen etc.). 

 In iedere categorie moeten minimaal 2 genomineerden aangedragen worden. Uit alle voordrachten kan het publiek stemmen voor de publieksprijs.  Inwoners, verenigingen, groepen en de gemeente kunnen kandidaten voordragen. Initiatiefnemers zijn woonachtig in de gemeente Voerendaal of maken zich verdienstelijk in het culturele en/of maatschappelijke leven in de gemeente Voerendaal.