TINY

Anouk Moll, een jonge ondernemer, is afgelopen jaar gestart met het project TINY.

Wat houdt het project in?
Op deze locatie willen zij16 betaalbare huurwoningen realiseren voor starters. (Dit zijn personen die voor het eerst een woning willen kopen). Het is  op de huidige woningmarkt erg moeilijk voor starters om een betaalbare koopwoning of huurwoning te krijgen. Ook in gemeente Voerendaal ligt de gemiddelde woningprijs hoog en zijn er weinig sociale huurwoningen beschikbaar voor deze doelgroep.  

Gemeente Voerendaal moet ook aantrekkelijk blijven voor starters die binnen de gemeente willen blijven wonen, dit komt op de lange termijn ook ten goede van de doorstroom naar koopwoningen. Om te zorgen dat er voor deze groep mensen nog plaats is binnen de gemeenschap is Anouk gestart met het project TINY. 

Duurzame tijdelijke woningen
Vanuit dit oogpunt zijn wij een woonconcept gaan ontwikkelen dat bestaat uit duurzame tijdelijke woningen die modulair ontworpen zijn. Dit betekent dat ze elders geproduceerd worden en binnen 3 dagen op locatie in elkaar kunnen worden gezet. Minimale overlast voor de buurt! Ieder woning is voorzien van een badkamer, slaapkamer en keuken. Ze zijn met name bedoeld voor alleenstaande starters als opstap naar een koopwoning. Het uitgangspunt is dat ze van hoge kwaliteit moeten zijn. Het worden dus geen ‘containerwoningen’ maar echt houtbouw woningen van hoogwaardig design, waarbij er rekening is gehouden met een groene omgeving. De opzet is dat de 16 woningen voor een periode van 15 jaar op locatie blijven staan en daarna verwijderd worden, de grond wordt na afloop teruggebracht in de originele staat. Graag willen we in het najaar beginnen met de realisatie van het project. Natuurlijk moet dan wel de vergunning hiervoor verleend zijn.

Bij het invullen van het perceel hebben we actief proberen rekening te houden met een minimale overlast van de buurt. Zo realiseren we extra parkeerplaatsen zodat de buurt niet te maken krijgt met een tekort aan parkeerplaatsen. De gemeente houdt hier toezicht op. Ook hebben we bij de ligging van de woningen rekening gehouden met het beperken van de schaduwinval op aangrenzende woningen, door ze zo ver mogelijk van de afrastering te plaatsen. Voor een beter beeld van de woningen en de ligging(png254 KB) kunt u de bouwtekeningen bekijken. Binnen de gemeente is het project besproken en goed ontvangen.

Wilt u meer informatie?
Mocht u vragen hebben of meer informatie willen ontvangen, dan kunt u contact opnemen met Anouk Moll, via email anouk.moll@live.nl.