Zomerfestival

Ook in 2018 staat er een Zomerfestival Voerendaal op de agenda. Voerendaal, als best bewaarde geheim van Limburg, delen met iedereen die het maar wil horen, zien, ruiken en voelen! Het festival gaat plaatsvinden van vrijdag 1 t/m zondag 10 juni 2018 op verschillende locaties door de hele gemeente, in al haar 5 kernen: Voerendaal, Kunrade, Klimmen, Ransdaal en Ubachsberg. Het programma vindt u in de Zomerfestival krant.

Koor

Dit is de derde editie van het festival en de agenda is bomvol met culturele activiteiten. Activiteiten op herhaling en compleet nieuwe, onder andere het Scoutfest op zaterdag 2 juni. Daarnaast een lentewandeling en markt met Voerendaalse ondernemers op zondag 3 juni,  een lezing over Craubeek op maandag 4 juni. De presentatie van een kinderboek ‘Ridder Kuno’, een daverende opening en verschillende kinderactiviteiten. Bijna elke avond heerlijke Zomerfestival diners met de Zomeravonden om zeven, steeds aangevuld met een optreden van een Voerendaalse vereniging. Op woensdag 6 juni een fietstocht die de Via Belgica volgt. Het veteranenconcert van de fanfare ‘Bereden’ Wapens op donderdag 7 juni, er is meer op vrijdag 8 juni, concerten op allerlei plekken, optredens en voorstellingen. En natuurlijk de afsluiting op zondag 10 juni bij kasteel Cortenbach: ‘Where Music meets Art’ met zoals de titel al zegt muziek en kunst die elkaar vinden op een prachtige locatie. En nog zoveel meer, laat u maar verrassen! 

Zomerfestival Voerendaal draagt het culturele veld een warm hart toe en streeft naar een goede samensmelting van interne en externe input. De organisatie van het Zomerfestival Voerendaal initieerde een aantal (grotere) activiteiten (al dan niet met medewerking van verenigingen/ondernemers). Daarnaast werden verenigingen, ondernemers en individuen met goede ideeën uit de gemeente Voerendaal gestimuleerd en gemotiveerd bij het 
co-creëren van activiteiten. Het Zomerfestival Voerendaal bouwt hierdoor haar fundament op het verenigingsleven en de eigen samenleving, maar wil ook zéér zeker mensen van buiten haar gemeentegrenzen uitnodigen en verleiden tot een bezoek aan de gemeente. Dus wees hartelijk welkom bij de verschillende activiteiten die het festival rijk is, er is voor ieder wat wils en veel te beleven.

Zomerfestival Voerendaal biedt een kapstok met het idee ‘Voerendaal, het best bewaarde geheim van Limburg’ waarbij vooral verbinding en samenwerking wordt gestimuleerd. Bestaande programmering van verenigingen is opgenomen in de programmering van het Zomerfestival. Zomerfestival Voerendaal is een cultureel festival. Dit betekent dat de activiteiten binnen de volgende categorieën vallen: uitvoerende kunst zoals muziek, toneel en dans, beeldende kunst, culinair of Limburgse volkscultuur. 

Kijk voor het volledige programma op:
www.facebook.com/zomerfestivalvoerendaal
www.zomerfestivalvoerendaal.nl