Zomerfestival

De inmiddels vierde editie van het festival belooft wederom bruisend en verrassend te worden. Activiteiten op herhaling en compleet nieuwe. Concerten op allerlei plekken, optredens en voorstellingen, een lezing, kunst op locatie, een daverende opening, kinderactiviteiten en diverse culinaire verwennerijen. Laat u verrassen door het mooie, veelzijdige programma!

Koor

Daarnaast een educatieproject voor de groepen 5/6 van alle basisscholen die onze gemeente rijk is. Met maar liefst vijf groepen gaat het Zomerfestival naar SCHUNCK* voor de tentoonstelling van Basquiat. Basquiat was een bijzondere kunstenaar, een autodidact die leerde door te kijken. Tijdens de tentoonstelling gaan de leerlingen kijken naar zijn kunstwerken, erover praten, nadenken en zelf aan de slag met de materialen die Basquiat gebruikte en de dingen die hem inspireerden. 

Cultureel zomers festival
Het Zomerfestival Voerendaal bouwt haar fundament op het verenigingsleven en de eigen samenleving. Voor de programmering werden verbinding en samenwerking gestimuleerd. Een twintigtal verenigingen maken deel uit van deze editie en tonen de bezoekers hun kunsten.

Tijdens deze tien dagen wordt u getrakteerd op een heel aantal activiteiten. Een tipje van de sluier alvast. Op vrijdag 24 mei vindt de opening plaats met een bijzonder concert in de buitenlucht. Zaterdag 25 mei is er een theaterconcert van de Drumband Ransdaal met Baroesjka in De Borenburg. Zondag 26 mei kunt u genieten van de Culti-Caroussel. Maandag 27 mei verrast Jo Ortmans de bezoekers wederom met een lezing op een uitzonderlijke plek in de Kunderberg. Dinsdag 28 mei is er een heuse Country middag in de Burgerij in Klimmen. Woensdag 29 mei kunt u mee met de WoWgroep voor een Romeinse wandeling ‘Villa’s en Vondsten’. Op diezelfde dag is er in de middag een prachtige kindervoorstelling in de Burgerij in Ubachsberg. Zaterdag 1 juni is er een Spaanse avond ‘Viva la Vida’ bij Grandcafé Klumme met Reconnected en Flamenco. Op zondag 2 juni bent u welkom op het prachtige domein van Cortenbach voor kunst en muziek. 

BuurtBus vervoer
Wilt u een Zomerfestival activiteit in een van de Burgerijen bezoeken, maar u heeft geen vervoer? Hiervoor kunt u gebruik maken van de BuurtBus. Aanmelden kan via burgerij.klimmen@voerendaal.nl. In overleg kan dit ook voor activiteiten buiten de Burgerijen.

Kijk voor het volledige programma op:
www.facebook.com/zomerfestivalvoerendaal
www.zomerfestivalvoerendaal.nl