Zomerfestival

Logo zomerfestival

              Zomerfestival Voerendaal 
                    3 t/m 12 juni 2022

                Deze editie als onderdeel van het IBA expojaar

Cultureel Voerendaal laat in het 10-daagse cultuurfestival zien dat ze groot kan zijn met haar eigen parels! Kom proeven, luisteren, zien en voelen. Ontdekken en beleven. 

Editie 2022
De organisatie en de vele deelnemers van het festival kunnen niet wachten u weer te zien, voor inmiddels de zevende editie van het Zomerfestival Voerendaal. Muziek, lekker eten en drinken, wandelen, fietsen, kunst en fotografie. Samen doorkruisen we de hele gemeente, met soms een klein uitstapje naar net daarbuiten. Deze editie is het Zomerfestival Voerendaal eveneens onderdeel van het IBA Expojaar, waardoor IBA-projecten in de gemeente Voerendaal bij verschillende evenementen in de hoofdrol staan. Fiets mee met de WoW Leisure Lane fietstocht of wandel mee met IVN Land van Kalk familiewandeling. 

Zomerfestival Voerendaal, een festival waar de culturele trots van Voerendaal van zich laat horen, jong en oud mee komt genieten, verrassende ontmoetingen ontstaan tussen amateurs en professionals en bijzondere plekjes samen (her)ontdekt worden. Groots in het klein, waarbij samenwerkingen met allerlei partijen de rode draad vormen van het dertigtal evenementen. En als moedertje natuur het festival net zo goed gezind is als vorige jaren, heerlijk in het zonnetje. 

Op de agenda, oude bekenden en nieuwe gezichten. Deze editie geen drive-in, maar een buitenbios waar u op een dekentje van de zomerse Franse film Le fabuleux destin d'Amélie Poulain (Jean-Pierre Jeunet) in samenwerking met Filmhuis de Spiegel kunt komen genieten. Als vaste prik de lezing van Jo Ortmans, dit keer met geheimen over Ransdaal. Bewonder de oude ambachten in Weustenrade. Meld u aan voor een fotografieworkshop van Peter Lambrichs of een schilderworkshop van Nelleke Hollewijn.

Een programma met voor ieder wat wils. Laat u zich verrassen? Een lezing over kunstschatten in de Laurentiuskerk, tieëkezinge bij Grandcafé Klumme of concerten op de ‘mainstage’ voor de Zomerfestival Open Air opening. Inspired by Poppodium de Nieuwe Nor in samenwerking met het Muziekcollectief Voerendaal. Een kindervoorstelling in de wei van Rustpunt Haoverweëgs. Proef het kleine geluk, met een driegangen diner voor het kapelletje van Winthagen. Cocktails en een wijntje, meezingen of gewoon lekker luisteren. Franse chansons tijdens ‘Wie god in Frankriek’, want wat Matthijs kan, kunnen wij natuurlijk ook. Koren en fanfares, schutterijen en bands, ze spelen allemaal mee. 40 jaar SLIM on Tour ontmoet het jeugdensemble van Fanfare St.Cecilia Ubachsberg en nog zoveel meer.

De sluiting op zondag 12 juni vindt plaats tijdens de Zomerfestival Fair bij Kasteel Puth, uitgebreid met een kunstveiling en ‘tussen hemel en aarde’ taxatie van de Vriend van de Laurentius. Cultuur op bijzondere plekjes, waar uw hart een sprongetje van maakt. ‘La vie est belle’, zo mooi in het Frans vertaald.

Afbeelding Zomerfestival 2022

Programma
 

Op www.zomerfestivalvoerendaal.nl staat het hele programma en hoe u tickets kunt bestellen voor waar dat nodig is! 

www.facebook.com/zomerfestivalvoerendaal

www.instagram.com/zomerfestivalvoerendaal