Zonnepanelenproject

Informatieavond Zonnepanelenproject

Om u meer informatie te kunnen geven over het zonnepanelenproject in onze gemeente en wat het voor u betekent, organiseren wij samen met Volta Limburg op 23 november een infoavond in het Kunderhoes, Hogeweg 74, Voerendaal. Het programma start om 19:00 uur en duurt tot 20:00 uur. Aanmelden voor de info-avond is verplicht en kan via de webpagina van Volta Limburg. Wij zien u graag op 23 november.

Zonnepanelenproject Voerendaal

De Parkstad-gemeenten Brunssum, Heerlen, Kerkrade, Landgraaf, Beekdaelen, Simpelveld en Voerendaal zijn gestart met een zonnepanelenproject. Het biedt aan particuliere woningeigenaren de kans om te investeren in het verduurzamen van hun huis. Voor de deelnemers wordt alles geregeld: van installatie tot service.  

Lening bij gemeente
Alle particuliere woningeigenaren (ook met een smalle beurs), bedrijven en verenigingen met een kleinverbruikersaansluiting van maximaal 3x80 ampère kunnen meedoen. De deelnemers worden geheel ontzorgd: ze krijgen vijftien jaar garantie en service. Ze financieren de zonnepanelen door een lening af te sluiten met de gemeente tegen een lage rente. De aflossing is lager dan de huidige energierekening, deelnemers besparen dus kosten. U lost de lening in vijftien jaar af, maar versneld aflossen mag ook. Na aflossing is het volledige financiële voordeel voor de deelnemer.