Werken aan de weg

Waar vinden werkzaamheden aan de weg plaats? In onderstaand overzicht zie je de actuele wegwerkzaamheden in de gemeente Voerendaal, waardoor file kan ontstaan of je een omleiding moet volgen. 

Rijkswaterstaat voert regulier onderhoud aan de A79. Hierdoor is de A79 tussen knooppunt Kruisdonk en knooppunt Kunderberg gedurende de week van maandag 8 juli tot en met vrijdag 12 juli op verschillende trajecten in de avond en nacht van 21.00 uur tot de volgende ochtend 05.00 uur afgesloten voor het verkeer.

De onderhoudswerkzaamheden betreffen regulier onderhoud dat het wegennet, viaducten, bruggen en tunnels periodiek nodig hebben, zoals maaien, vegen, reinigen van voegovergangen en - goten, en onderhoud aan viaducten. Weggebruikers dienen door omleidingen rekening te houden met extra reistijd die kan oplopen tot 20 minuten.

Afsluitingen
De A79 is afgesloten tussen knooppunt Kunderberg (Heerlen) en afrit (4) Hulsberg in de richting van Maastricht van maandag 8 juli 21.00 uur tot dinsdag 9 juli 05.00 uur.
Ook afgesloten zijn:

- Op- en afrit (6) Voerendaal
- Op- en afrit (5) Klimmen
- Afrit (4) Hulsberg

De A79 is afgesloten tussen oprit (4) Hulsberg en knooppunt Kruisdonk in de richting van Maastricht van dinsdag 9 juli 21.00 uur tot woensdag 10 juli 05.00 uur. Ook afgesloten zijn:
- oprit (4) Hulsberg
- Op- en afrit (3) Valkenburg
- Op- en afrit (2) Meerssen
- Afrit (1) Bunde

De A79 is afgesloten tussen knooppunt Kruisdonk (Maastricht) en afrit Hulsberg (4) in de richting van Heerlen van woensdag 10 juli 21.00 uur tot donderdag 11 juli 05.00 uur.

Ook afgesloten zijn:
- Op- en afrit (1) Bunde

- Op- en afrit (2) Meerssen

- Op- en afrit (3) Valkenburg

- Afrit (4) Hulsberg

De A79 is afgesloten tussen afrit (4) Hulsberg en knooppunt Kunderberg in de richting van Heerlen van donderdag 11 juli 21.00 uur tot vrijdag 12 juli 05.00 uur.
Ook afgesloten zijn:

- Afrit (4) Hulsberg
- Op- en afrit (5) Klimmen
- Op- en afrit (6) Voerendaal

Omleidingsroutes
Gele borden geven ter plaatse informatie over de werkzaamheden en verkeersmaatregelen.

Kijk voor meer info op: www.rijkswaterstaat.nl 

Asfaltonderhoud

Met ingang van d.d. 20 mei 2024 ( week 21 ) tot 19 juli 2024 ( week 29 ) zal wegenbouwbedrijf Heijmans te Schinnen starten met de uitvoering van het onderhoud planjaar 2024 aan diverse asfaltwegen binnen onze gemeente.

De werkzaamheden bestaan uit:

  • Het vervangen en herstellen van diverse asfaltlagen.
  • Het uitvoeren van plaatselijke reparaties in asfaltconstructies d.m.v. slijtlagen.
  • Herstraten van trottoirs.
  • Nieuw op hoogte stellen van putranden.
  • Nieuw plaatsen van kolken.

Bij de kleinschalige reparaties blijven de wegen bereikbaar en berijdbaar.

Bij de grootschalige werkzaamheden kan het nodig zijn om voor de duur van het werk het verkeer om te leiden. Hiervoor worden deugdelijke verkeersmaatregelen getroffen en/of verkeersregelaars ingezet. Bewoners van de straat die het aangaat worden tijdig door de aannemer of directie op de hoogte gebracht. Ook zal de aannemer afspraken maken over de dag(en) en wijze van uitvoering.

Wij beseffen ons dat werken aan de weg ongemak met zich meebrengt en zullen ons uiterste best doen om dit tot een minimum te beperken.