BuurtTeam

Langer thuis wonen door het BuurtTeam

In en rondom het huis zijn genoeg klusjes te doen.
Zoals het vervangen van een lampje in de keuken. Of dat ene schilderij dat u al weken wilt ophangen, maar wat niet lukt. En de bladeren die al weken in de tuin liggen die opgeveegd moeten worden? Dit zijn niet de grootste klusjes. Maar wat nou als u deze klusjes zelf niet meer kunt oppakken? En als een buur, zoon of dochter u de komende tijd niet kan uithelpen? Daavoor is er een BuurtTeam.

Het BuurtTeam is een team handige vrijwilligers die raad weet met het oppakken van kleine klusjes in en rondom het huis.
Last van een lekkende douchekop? Of hulp nodig bij uw administratie? Neem contact op via de InfoBalie van de Burgerijen. De klus wordt beoordeeld en doorgezet naar het BuurtTeam. Een van de vrijwilligers maakt dan met de aanvrager via e-mail of telefoon een afspraak om langs te komen en de klus te klaren!

Naast het oppakken van klusjes, gaan vrijwilligers van het BuurtTeam ook met mensen mee als ze een afspraak hebben bij het ziekenhuis of de huisarts. Soms is men bang belangrijke informatie van de dokters te vergeten. Dan is het fijn als er iemand mee gaat die iets voor u kan opschrijven of kan onthouden. Ook dan staan vrijwilligers van het BuurtTeam klaar om te helpen.

De klusdiensten van het BuurtTeam zijn voor mensen die zelf moeite hebben om deze fysiek zware klusjes op zich te nemen en niet in staat zijn professionele hulp te financieren. Dan is het fijn als andere mensen uit uw eigen dorp u een handje kunnen uithelpen.

Wat voor een klussen doet het BuurtTeam?
Het gaat om kleine werkzaamheden zoals:

  • Het ophangen van een lampje.
  • Het instellen van de tv, telefoon of computer.
  • Het opruimen van sneeuw of bladeren.
  • Het repareren van een klemmende deur of lekkende kraan.
  • Lichte tuinwerkzaamheden.
  • Ondersteuning bij administratieve taken.
  • Inzet van vrijwilligers voor het verrichten van hand- en spandiensten (koken, een boodschap doen, iets ophalen bij de apotheek) na een ziekenhuis- of revalidatieopname.
  • Begeleiding bij een bezoek aan het ziekenhuis of bij een doktersbezoek.
  • Vrijwilligers komen op verzoek langs voor een praatje of om samen met u de Burgerij in een van de kernen te bezoeken.

Hoe kunt u uw klus aanmelden?

Via email: burgerij@voerendaal.nl
Via telefoon: 06 13 03 14 72