Maak kennis met Emmy Hendriks - van Eyk

Emmy (79 jaar) is moeder van een dochter en oma van twee volwassen kleinkinderen (22 en 25 jaar). Daarnaast is ze een actieve, trouwe vrijwilligster van de Hoeskamer in Ubachsberg. Ze is geboren in Montfort en na de bombardementen in Montfort in 1945 naar Heerlen verhuisd.

Emmy is de jongste uit een gezin van twaalf kinderen. Ze heeft een fijne jeugd gehad met veel zussen die naar haar omkeken en voor haar zorgden. Na de huishoudschool trof ze de liefde en is in Heerlen blijven wonen. Naarmate Emmy en haar man ouder werden gingen ze op zoek naar een toekomstbestendige woning waar ze samen oud konden wonen. Die woning vonden zij in 2000 in Ubachsberg. Eenmaal woonachtig in Ubachsberg hebben Emmy en haar man vrijwilligerswerk gedaan voor de ouderenvereniging. Gezellig samenzijn, wandelen met een groep of samen koken, het hoorde er allemaal bij. En het werk in de keuken was Emmy niet onbekend, aangezien ze vroeger in de keuken van een verzorgingstehuis werkte.

Ook sociale contacten zijn altijd belangrijk geweest voor Emmy. In Heerlen was ze al erg ondernemend in de buurt: samen met buren wandelen, koffiedrinken of een praatje maken. Emmy:” Samen maak je de buurt waar je woont.” Actief zijn in de ouderenvereniging Ubachsberg was voor hen dan ook een logische stap.

Helaas is Emmy’s man erg ziek geworden en ook Emmy zelf is erg ziek geweest. Na een tijd van intensieve behandelingen is Emmy genezen, maar haar man is helaas in 2007 overleden. Samen hebben zij maar zeven jaar kunnen genieten van hun nieuwe woning en woonplaats.

Na het overlijden van Emmy’s man is zij goed opgevangen door de gemeenschap in Ubachsberg. Emmy wandelt elke ochtend met buren en haar vrijwilligerswerk heeft ze doorgezet. Met een gezellige groep vrijwilligers runnen ze de Hoeskamer in Ubachsberg op dinsdag. Samen maken ze het menu, doen de boodschappen, koken en serveren het eten uit.

Emmy voegt hier met een knipoog aan toe: “Ik gun het iedereen, dit vrijwilligerswerk, de gezelligheid onderling, maar ik ga voorlopig nog niet weg!” En dat geloof je meteen als je gaat kijken in Ubachsberg. Als je Emmy in haar element ziet in de Hoeskamer dan geniet ze zichtbaar en zou je haar zeker geen 79 jaar geven. “Vrijwilligerswerk houd je jong!”

Wilt u ook vrijwilliger worden?

Bent u nieuwsgierig naar de mogelijkheden voor vrijwilligerswerk in één van onze Burgerijen? Neem dan contact op met de gemeente Voerendaal en vraag naar Wendy, Antoinette of Renée via 06-13031472 of mail burgerij@voerendaal.nl