Maak kennis met Romain Lechanteur

Romain (41 jaar) is een opvallende, kleurrijke vrijwilliger van de BuurtBus. Een echte grote vriendelijke reus. Romain woont in Simpelveld en komt oorspronkelijk uit Valkenburg. Romains moeder is jong gestorven en toen zijn vader uiteindelijk naar Ubachsberg verhuisde, is hij zelf naar Simpelveld verhuisd, om iets dichter bij zijn vader te kunnen zijn. Bijna elke avond kookt hij voor twee en eet zijn vader gezellig met hem mee.

Romain heeft een turbulent verleden en kampt met chronische gezondheidsklachten. Daarom is hij niet in staat om in loondienst te werken. Romain: “Ik wil geen werknemer zijn die zich constant ziek moet melden, dat is voor een bedrijf ook niet prettig.” Wel wilde hij iets bijdragen aan de maatschappij. Zo is Romain begonnen met vrijwilligerswerk binnen SGL (Stichting Gehandicaptenzorg Limburg). Hier vervoert hij cliënten, maakt uitstapjes - bowlen, kegelen, wandelen - en begeleidt ze met oefeningen in het zwembad.

Bij zijn vader in Ubachsberg zag Romain een oproep voor vrijwilligers van de Burgerij. Hij reageerde erop en sinds drie jaar is hij ook hier actief aan de slag. Drie dagen per week is hij vrijwilliger voor SGL en elke donderdag rijdt hij de BuurtBus voor de Burgerij.

Het werk op de BuurtBus past goed bij Romain: “Je bent er lekker uit en het is nooit saai in de bus. Ideaal als je wel iets wilt bijdragen, maar ook een gevoel van vrijheid wilt ervaren.”

Wilt u ook vrijwilliger worden?

Bent u nieuwsgierig naar de mogelijkheden voor vrijwilligerswerk in één van onze Burgerijen? Neem dan contact op met de gemeente Voerendaal en vraag naar Wendy, Antoinette of Renée via 06-13031472 of mail burgerij@voerendaal.nl