JENS Jong en Sterk

JENS is een organisatie die preventieve en ambulante jeugdhulp biedt in de gemeenten Heerlen, Landgraaf en Voerendaal.
JENS staat voor Jong en Sterk. JENS wil dat kinderen en jongeren sterk opgroeien en meedoen in hun eigen omgeving. Daarvoor organiseert JENS allerlei activiteiten in de buurt. Zoals leuke bezigheden na school óf leerzame activiteiten, maar ook ontmoetingsgroepen voor ouders. Deze activiteiten zijn vrij toegankelijk.

Soms is er meer nodig. JENS biedt hulp aan kinderen en jongeren tot 18 jaar. Bijvoorbeeld omdat kinderen en jongeren moeite hebben met denken of er sprake is van verdriet, boosheid of angst. Of bij gebruik van drugs of alcohol of teveel gamen. Dan biedt JENS begeleiding en behandeling. Ook voor ouders staan we klaar. Dit doen we zoveel mogelijk in de eigen omgeving én samen met jou, je ouders, school en je buurt.

JENS bestaat uit 7 Limburgse organisaties die het belangrijk vinden dat elk kind veilig en gezond opgroeit. Dat iedereen dezelfde kansen krijgt. Het maakt niet uit waar je vandaan komt. En ook niet of je een beperking of psychische problemen hebt. JENS helpt je met het vinden van je talenten, het oplossen van problemen en kan je op allerlei gebieden begeleiden en behandelen.
Misschien ken je ons wel? Wij zijn Alcander, Koraal, MeanderGroep, Mondriaan, Radar, Welsun en XONAR. Verder werken we samen met ruim 20 andere organisaties. We doen dit in opdracht van de gemeenten Heerlen, Landgraaf en Voerendaal.