Jongerenraad Voerendaal

In de gemeente Voerendaal wordt de mening van jongeren bijzonder gewaardeerd. Om deze reden is besloten om een Jongerenraad op te richten. Deze raad speelt een belangrijke rol in het vertegenwoordigen van de jeugd binnen de gemeente. De Jongerenraad biedt een platform voor jongeren om hun stem te laten horen en het college van Burgemeester en Wethouders te adviseren over zaken die hen aangaan.

Wat is de Jongerenraad?
De Jongerenraad is een groep van enthousiaste jongeren in de leeftijd van 10 tot 20 jaar. Hun taak is om de behoeften en wensen van de jeugd in Voerendaal kenbaar te maken en mee te denken over onderwerpen die voor hen belangrijk zijn. Dit kan variëren van jeugd(hulp), onderwijs, sport en cultuur tot wonen, werken en uitgaan.

Waarom een Jongerenraad?
Zij hebben vaak frisse en vernieuwende ideeën die bijdragen aan een dynamische en leefbare gemeente. De Jongerenraad biedt een unieke kans voor jongeren om invloed uit te oefenen op hun leefomgeving en om actief deel te nemen aan het verbeteren van hun gemeenschap.

Hoe werkt de Jongerenraad?
De Jongerenraad komt twee keer per jaar bijeen om verschillende onderwerpen te bespreken. Tijdens deze bijeenkomsten worden actuele thema's besproken die spelen in Voerendaal en krijgen zij de gelegenheid om hun ideeën en meningen te delen. Daarnaast worden de leden van de Jongerenraad betrokken bij diverse acties en evenementen die speciaal gericht zijn op jongeren.

Aanmelden
Ben jij tussen de 10 en 20 jaar en lijkt het jou leuk om je in te zetten voor de jongeren in onze gemeente? Of heb je suggesties voor belangrijke thema’s? Stuur dan een mailtje aan info@voerendaal.nl o.v.v. ‘Jongerenraad’. We gaan ervanuit dat je gemotiveerd bent, het leuk vindt om samen te werken en een eigen mening hebt. We zien er naar uit om je te leren kennen!