Verenigingen en vrijwilligers

De verenigingsondersteuner helpt verenigingen om oplossingen te vinden voor vraagstukken en legt verbindingen tussen diverse partijen. Ook met vragen over de activiteitensubsidie kunnen verenigingen terecht bij de verenigingsondersteuner.

Verenigingsondersteuning

Welke tegenprestatie kan uw vereniging leveren voor een sponsor, buiten het plaatsen van een logo? Wordt de website van uw vereniging optimaal gebruikt? Op welke vlakken kan uw bestuur nog (inhoudelijk) hulp gebruiken?

Onze verenigingsondersteuner adviseert verenigingen over onderwerpen als sponsoring, ledenwerving, bestuurlijke taken en de organisatie van nieuwe activiteiten. De verenigingsondersteuner helpt verenigingen om oplossingen te vinden voor vraagstukken en legt verbindingen tussen diverse partijen. Ook met vragen over de activiteitensubsidie kunnen verenigingen terecht bij de verenigingsondersteuner.

Wilt u een vraag stellen of een afspraak maken, stuur dan een e-mail naarinfo@voerendaal.nl. t.a.v. de verenigingsondersteuner

Vrijwilligerscentrale

Vrijwilligers en organisaties die vrijwilligers zoeken, kunnen een beroep doen op de vrijwilligerscentrale.

Dat kan via de vacaturebank. Organisaties kunnen gratis gebruik maken van deze vacaturebank door vacatures te plaatsen. Mensen die op zoek zijn naar vrijwilligerswerk, kunnen via dezelfde website vacatures raadplegen. Behalve vacatures bevat de website ook informatie over bijvoorbeeld arbeidsomstandigheden, verzekeringen en wet- en regelgeving.

Meer informatie over de vrijwilligersbemiddeling is te vinden op www.vrijwilligerswerkparkstad.nl.

Vrijwilligersverzekering

Nederland telt ruim 4 miljoen vrijwilligers. Een enorm grote groep mensen, die op allerlei gebieden belangeloos werk verricht voor de samenleving. Denk aan vrijwilligers bij sportverenigingen, voorleesmoeders op een basisschool collectanten voor goede doelen en vrijwilligers die koffie schenken in een verzorgingstehuis. Waar gewerkt wordt, kan er wel eens iets mis gaan, ook tijdens vrijwilligerswerk.

De VNG Vrijwilligersverzekering biedt uitkomst. De vrijwilligersverzekering beoogt de risico's van vrijwilligers bij de uitoefening van hun taken te verzekeren. Kortweg: de vrijwilligers vrijwaren van 'toestanden'. Daarnaast is er een module opgenomen waarbij organisaties ook gevrijwaard worden van risico's en aansprakelijkheden van en voor hun vrijwilligers. Deze verzekering is door gemeente Voerendaal afgesloten voor de vrijwilligers binnen de gemeente.

Voor meer informatie verwijzen we naar de Centraal beheer vrijwilligersverzekering.