Evenement organiseren

Organiseert u een evenement? Leuk! U kunt dit online regelen via de EvenementAssistent. Wat moet en kunt u hiervoor doen:

  1. Controleer via de EvenementAssistent of u een vergunning nodig heeft
  2. Vraag uw vergunning aan via de EvenementAssistent.
  3. Wilt u uw evenement promoten via de Voerendaal-App of de website Toerisme Voerendaalmeld uw evenement dan aan op de website van Visit Zuid-Limburg. Het overzicht van deze evenementen promoten wij ook nog op de social media kanalen van gemeente Voerendaal.

Heeft u al eerder een aanvraag ingediend via de EvenementAssistent? Of wilt u gegevens aanvullen/wijzigen bij een lopende aanvraag? Dat kan via deze link.  

Heb ik een ruimtelijke vergunning nodig?

Wilt u een evenement organiseren dat langer duurt dan één dag (inclusief het opbouwen en afbouwen van voorzieningen)? Dan heeft u naast een evenementenvergunning ook een ruimtelijke omgevingsvergunning nodig.

Om te kunnen beoordelen welke gegevens u moet aanleveren voor een omgevingsvergunning vragen wij u het formulier ‘Ruimtelijke inpassing van evenementen’ zo volledig mogelijk in te vullen. Dit formulier kunt u toesturen naar: planbureau@voerendaal.nl. Op basis van het ingevulde formulier zal wordt beoordeeld of uw evenement ruimtelijk moet worden ingepast. Dit betekent dat wordt beoordeeld hoe groot te impact van uw evenement is op de fysieke leefomgeving. Na deze beoordeling krijgt u een bericht met uitleg over hoe u een vergunning kunt aanvragen.

Organiseert u een evenement zonder ruimtelijke vergunning terwijl dit wel vereist is? Onze toezichthouders zullen in dat geval handhavend moeten optreden. Hieraan zijn mogelijk extra kosten verbonden. Neem daarom altijd eerst contact op via planbureau@voerendaal.nl.

Klik hier om het formulier te downloaden (docx, 178 KB)

Wielertoertocht

Een aantal jaren geleden is er een wielerbeleid opgesteld samen met alle Zuid-Limburgse en een aantal Belgische gemeenten. Limburg Cycling coördineert alle wielertoertochten en alle aanvragen lopen via dan ook via deze organisatie. Wielertoertochten kunt u aanvragen via info@limburgcycling.com.

Hoe werkt de EvenementAssistent?

Sinds 1 januari 2018 gebruikt de gemeente de EvenementAssistent. Dit is een webdienst die ervoor zorgt dat de gemeente bekend is met uw evenement om zodoende de risico's te bepalen en om te bekijken of een vergunning nodig is. Daarnaast worden via deze webdienst automatisch alle betrokken partijen, zoals politie, brandweer, Geneeskundige Hulpverleningsorganisaties en eventuele andere gemeenten geïnformeerd. Deze webdienst staat los van de evenementenkalender op de gemeentelijke website.

Wanneer u een evenement meldt via de nieuwe webdienst krijgt u een lijst met vragen. Via deze vragen worden de risico's van het evenement ingeschat. Ook wordt er automatisch een veiligheidsplan gegenereerd. Daarnaast biedt de EvenementAssistent de mogelijkheid diverse bijlagen, bijvoorbeeld tekeningen, te uploaden.

Een bijkomend voordeel van de EvenementAssistent is dat een aanvraag die eenmaal is ingediend als basis kan dienen voor een volgende aanvraag.

Het is ook mogelijk een tijdelijke ontheffing Alcoholwet of een aanvraag voor het gebruik van gemeentelijke materialen via onze website te downloaden en na invulling te uploaden in de EvenementAssistent.

Meer informatie over het invullen van de EvenementAssistent kunt u vinden in de handleiding. U kunt  ook contact opnemen met Conny Keulen via het algemene telefoonnummer: 045-5753399.