Trouwambtenaren

Marie-Louise Wolfs-van Loo

Mijn naam is Marie-Louise Wolfs-van Loo. Ik ben getrouwd met No en wij hebben één dochter, Monique. Sinds 2001 ben ik buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand van de gemeente Voerendaal en heb ik inmiddels zo’n 1200 huwelijken gesloten. Ieder huwelijk begint met een gesprek. Zo leer ik jullie kennen en kom ik meer over jullie te weten. Het gaat dan niet alleen over de huwelijksplechtigheid maar, net zo belangrijk, over of er een klik tussen ons is.

Om die dag goed voor te bereiden heb ik met het aanstaande bruidspaar enkele weken voor de huwelijkssluiting een informeel gesprek om een passende speech samen te stellen, mede rekening houdende met de rest van het gezelschap. De speech kan in het Nederlands, Duits, Engels en dialect. Met andere talen heb ik meer moeite maar enkele zinnen in het Frans, Spaans of anderszins "om het ijs te breken" is absoluut geen probleem.

Zonder te willen overdrijven denk ik dat mijn belangrijkste drijfveer om dit werk al vijftien jaar met enorm veel plezier te mogen doen, passie is. Ik geniet ervan als het bruidspaar en hun gasten zich op het gemak voelen op de voor hun vaak belangrijkste dag in het leven.   

Isabel Landsheer

Trouwambtenaar Isabel Landsheer

Mijn naam is Isabel Landsheer en ik ben geboren in Dieren. Via vele omzwervingen in binnen- en buitenland ben ik uiteindelijk in het mooie Limburgse Voerendaal komen te wonen. Van oorsprong ben ik lerares handvaardigheid en textiele werkvormen. Ik heb jarenlang met plezier voor de klas gestaan.

Momenteel ben ik naast Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand te Voerendaal eigenaar van mijn bedrijf ‘Mooi Gesproken door Isabel’. Het verwoorden van wat mensen voelen, denken, beleefd hebben of is overkomen in een speech is mijn levenswerk geworden! Dit doe ik met veel passie en toewijding.

Ik vind het een eer om BABS te zijn en zo mee te mogen werken aan wat vaak wordt gezegd ´de mooiste dag van je leven´. Een dag die je met zoveel zorg voorbereidt. Of je het nu groots gaat vieren of klein, met veel aanwezigen of met enkelen, het is een belangrijk moment. Er is besloten samen verder door het leven te gaan en dit officieel vast te laten leggen.

Maar hoe gaat het dan? Wat is er mogelijk? Tijdens een voorgesprek leg ik het allemaal graag uit. Samen bekijken we welke wensen er zijn en samen werken we toe naar dat mooie moment waarbij iedereen ontroert raakt. Het moment dat komt na de vraag: “Wat is daarop uw antwoord?”

Gerda Moonen-Rademakers

Graag wil ik mij aan jullie voorstellen zodat jullie een idee krijgen over hoe ik als buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand jullie trouwdag een speciaal tintje kan geven. Mijn naam is Gerda Moonen-Rademakers en ik werk als groepsleerkracht in het basisonderwijs. Ik woon in Voerendaal en ik vind het een prachtige Limburgse gemeente met veel bijzondere plekken!

Ik vind het belangrijk dat de bijdrage die ik mag leveren aansluit op de wensen en verwachtingen die jullie als bruidspaar hebben. Het is immers een bijzondere dag en als trouwambtenaar vind ik het mijn taak om dat kleine stukje, het officiële gedeelte van jullie huwelijksdag, op een persoonlijke manier in te vullen zodat jullie er met veel plezier nog heel lang aan terugdenken. Dit bijzonder verdient mijn speciale aandacht en ervaar ik als een voorrecht; het is immers jullie trouwdag die ik mag begeleiden! Daarom wil ik graag voor het huwelijk samen met jullie praten over de wijze waarop jullie deze wensen en verwachtingen vorm willen geven en op welke wijze ik dit voor jullie kan vertalen in een bijzondere en persoonlijke toespraak en huwelijksvoltrekking. Tijdens het gesprek zullen ook zaken van praktische aard aan de orde komen.

Ik wens alle aanstaande bruidsparen veel geluk en succes bij de voorbereiding van hun huwelijk en een alvast stralende dag toe! 

Mascha Essers

Mijn naam is Mascha Essers en ik woon in Voerendaal samen met mijn man en twee zonen. Ooit ben ik gestart als lerares basisonderwijs, maar inmiddels werk ik al meer dan 10 jaar als communicatieadviseur. Sinds 2022 werk ik bij de gemeente Voerendaal als communicatieadviseur. Toen ben ik ook gestart met mijn werk als trouwambtenaar.

Ik vind het heel leuk om de stellen te leren kennen en samen met hen in gesprek te gaan over hun huwelijk. Ik vind het belangrijk dat het stel zich bij mij op hun gemak voelt. Ik hoor graag wat hen drijft, wie ze zijn en waarom ze ervoor kiezen om hun liefde te bezegelen met een huwelijk. Ik streef er naar om er een persoonlijke ceremonie van te maken die ze niet snel gaan vergeten. 

Mirjam Schroeder

Mirjam Schroeder

Mijn naam is Mirjam Schroeder. Ik ben in 57 jaar, moeder van Elise en getrouwd met Tous. Hier in Zuid-Limburg voel ik mij thuis. Ik ben er geboren, getogen en gebleven.

Als “Kerkraads meisje” was het mijn droom om bij Roda JC te werken, de voetbalclub waar ik al sinds mijn prille jeugd mijn hart aan had verloren. Die droom kwam uit en vanaf 1995 was ik de eerste vrouw in een directie-functie bij een Betaald Voetbal Organisatie. Aan het begin van deze eeuw richtte ik samen met mijn man Chocolate Company op, een chocoladebedrijf dat onder andere 15 Chocolate Company Cafés in Nederland heeft. Het bedrijf slokte de afgelopen jaren ál mijn aandacht op.

Maar nu, nu alles en iedereen zijn plekje heeft, komt er meer ruimte voor mij om te gaan doen wat ik écht leuk vind. Me verdiepen in mensen, bezig zijn met de liefde én met taal. Ik vond het in mijn hele carriere altijd al te gek om te schrijven en te spreken voor kleine of grote gezelschappen, gesettelde ondernemers of starters, netwerkclubs en zo meer. En sinds dit jaar ben ik dan trotse BABS van de gemeentes Voerendaal en Simpelveld! Heerlijk en eervol vind ik het om stellen die zó veel van elkaar houden, in de echt te verbinden. Die zó moedig zijn om, ten overstaan van iedereen die hen lief is, te durven uitspreken dat ze voor elkaar kiezen. Aan dat moment draag ik graag mijn steentje bij met de allermooiste toespraak voor het bruidspaar in de mooiste woorden. 

Ik kijk ernaar uit om jullie te leren kennen. Veel liefs!