Deelname gemeente Voerendaal aan programma 'Bouwen aan de toekomst'

Op zondag 12 november zag u de gemeente Voerendaal in het SBS 6 programa: Bouwen aan de Toekomst.

Gemeente Voerendaal werkt intensief samen met de Stadsregio Parkstad Limburg en de WoonWijzerWinkel Limburg aan de verschillende verduurzamingsopgaven. We staan voor duurzaam en sociaal investeren samen met inwoners, bedrijven, verenigingen in de kernen. Investeren in een Voerendaal waar het goed wonen en leven is, waar je kunt rekenen op elkaar, waar initiatief gewaardeerd wordt, waar zorg en ondersteuning voor handen zijn.

Regionaal bundelen we onze krachten met de andere buurgemeenten. Hiervoor hebben we een uniek construct, namelijk Stadsregio Parkstad Limburg. Vanuit die samenwerking ontzorgen we gezamenlijk met 7 andere gemeenten de inwoners van Parkstad via de WoonWijzerWinkel Limburg. In de gezamenlijkheid ontwikkelen we innovatieve projecten om de energietransitie en circulaire transitie kracht bij te zetten. 

Bekijk hier het deel van de aflevering met daarin wethouder Ruud Braun, Paul Sijben (WoonWijzerWinkel) en Paul Consten (Stadsregio Parkstad) : 

Bouwen aan de toekomst is een informerend programma over diverse innovaties en ontwikkelingen met het oog op de toekomst binnen diverse sectoren. Het programma laat zien welke mogelijkheden er zijn om met een positief geluid de toekomst in te gaan en de toekomst van de wereld waarin we leven te waarborgen.

Dit wordt gedaan aan de hand van diverse onderwerpen. Dit kan variëren van technologische ontwikkelingen om voeding gezonder te maken of om zorg efficiënter te maken. Maar ook nieuwe bouwmethodes om bouw duurzamer en goedkoper te laten verlopen, financiële instellingen die de financiële toekomst veilig stellen of hoe het milieu ontzien kan worden.