Druk bezochte open dag tijdelijke crisisnoodopvang

De tijdelijke crisisnoodopvang aan de Bergseweg is open. Vandaag (maandag 8 januari) arriveren de eerste bewoners. Zij komen van een andere opvanglocatie in Nederland. De komende weken zal dit aantal gefaseerd toenemen tot circa 250 personen.  

Open dag omwonenden

Afgelopen zaterdag was de open dag voor omwonenden. De belangstelling was groot. Bijna 800 geïnteresseerden hebben een bezoek gebracht aan de crisisnoodopvang. In groepjes werden mensen door medewerkers van IMA (exploitatiebeheerder) rondgeleid over de locatie; langs de security, klaslokalen, sanitair, paviljoen en woonunits. Veel vragen zijn beantwoord en bezoekers waren onder de indruk van de sobere, maar nette inrichting van deze tijdelijke crisisnoodopvang. 

Verslaggevers van Dagblad de Limburger en omroep L1 hebben medewerkers en bezoekers geïnterviewd. Ook studio SImpelveld heeft een beeldverslag gemaakt. Bekijk hier de berichtgeving:  

Dagbesteding

Tijdens de open dag hebben zo’n 40 bezoekers zich als vrijwilliger aangemeld voor onder meer het geven van taalonderwijs of het organiseren van een (sportieve) activiteit. De afgelopen dagen zijn daar nog 10 personen bij gekomen. Voor de open dag hadden bijna 30 vrijwilligers zich al ingeschreven, waarmee de teller nu op 80 personen staat! Een heel mooi aantal! De komende weken wordt samen met de vrijwilligers het programma afgestemd op de samenstelling van de groep bewoners. 

Meer informatie

  • Voor vragen over de inrichting van de locatie, de bewoners of de beveiliging kunt u contact opnemen met de exploitatiebeheerder. IMA is bereikbaar via:
  • Er is wekelijks spreekuur in de Burgerij ‘de Auw Sjoeel’ voor omwonenden. Omgevingsmanager Krystallia Prins van gemeente Voerendaal is aanwezig op dinsdag van 12:00 tot 13:00 uur. Tevens kunt u haar bereiken per mail: cno@voerendaal.nl of telefonisch: 045-575 33 99. Let op: op dinsdag 6 en 13 februari is er geen spreekuur. 
  • Op de webpagina www.voerendaal.nl/cno vindt u informatie en geven we antwoord op veel gestelde vragen. 

Impressie crisisnoodopvang Voerendaal