Gemeente Voerendaal van start met online verlengen rijbewijs

Met ingang van 1 december 2023 is het in de gemeente Voerendaal mogelijk om de verlenging van het rijbewijs online aan te vragen. U kunt het rijbewijs al na twee werkdagen ophalen op het gemeentehuis. Maak hiervoor wel eerst een afspraak. Online aanvragen is alleen mogelijk in het geval van verlengen van het rijbewijs of bij uitbreiding van categorieën. Iemand die voor het eerst een rijbewijs aanvraagt, moet hiervoor nog wel naar het gemeentehuis.

Erkende fotograaf
Om het rijbewijs online te kunnen verlengen, is een pasfoto nodig die is gemaakt bij een erkende fotograaf of fotocabine. Een overzicht van erkende fotografen en fotocabines is te vinden op de locatiewijzer op www.rdw.nl.

Hoe werkt het?
De aanvraag begint met het laten maken van een foto bij een door de RDW erkende fotograaf of fotocabine. De fotograaf of fotocabine verstuurt de foto digitaal naar de RDW. Daarna kunt u met de DigiD-app met ID-check makkelijk en snel de aanvraag doen via www.rdw.nl/rijbewijsverlengen. Na twee werkdagen kunt u het rijbewijs ophalen op het gemeentehuis. Maak een afspraak voor het ophalen van uw rijbewijs via 045- 575 33 99. 

Stap voor stap uitleg over het verlengen