Gezond ontbijten met de burgemeester

Kinderen van basisschool Cortemich hebben gisterochtend samen ontbeten met de locoburgemeester van gemeente Voerendaal. 

Het belang van een goed en gezond ontbijt staat hoog op de maatschappelijke agenda. Om dit belang te benadrukken, nodigde de locoburgemeester van gemeente Voerendaal de kinderen van groep 7 van basisschool Cortemich uit voor een goed ontbijt. Bakkerij Voncken verzorgde het brood. Natuurlijk mochten de kinderen ook al hun vragen stellen.  

Een leerzame en gezellige ochtend, waarbij locoburgemeester Ruud Braun met de kinderen gesproken heeft over het belang van ontbijten. Ontbijten ze elke dag? Wat eten de kinderen het liefste? En waarom is deze maaltijd zo belangrijk? De kinderen hadden ook goede vragen over de omgeving van hun school: Wanneer wordt het klimrek bij Sportemich vervangen? Hoe kunnen we mensen aansporen om minder afval in de natuur te gooien? En ook: Bent u miljonair? Locoburgemeester Braun legde de kinderen uit dat je geen miljonair wordt van een baan als burgemeester, maar dat geld niet het allerbelangrijkste is in het leven. Iets doen voor een ander geeft veel meer voldoening. Daarom vindt hij het ook belangrijk om de kinderen te ontvangen, met ze in gesprek te gaan over hun leefomgeving én dus ook gezonde voeding. 

Het Burgemeestersontbijt

Van 9 tot en met 13 oktober schuiven 239 burgemeesters in heel Nederland samen met bakkers en basisscholen uit hun lokale regio aan tafel om te leren en ervaren over een gezond ontbijt. Het komt vanuit de organisatie van het Nationaal Schoolontbijt, dat sinds vorig jaar in een nieuwe vorm plaatsvindt. Het is een kans voor bakkers om hun ambacht te laten zien en om samen met de burgemeester het belang van een gezond ontbijt met volkorenbrood te onderstrepen.

Goed de dag beginnen 

De kinderen van de basisschool hebben ontbeten met een ontbijtpakket die voldoet aan de actuele richtlijnen van het Voedingscentrum. In het pakket zaten volkorenbrood, volkorenbolletjes en volkoren krentenbollen van bakkerij Voncken en gezond beleg. Verder konden de burgemeester en kinderen kiezen uit halfvolle zuivel, thee, groente en fruit. Gezond én lekker!