Grote betrokkenheid voor veiligheid in het buitengebied

Maandagavond 18 maart vond in het het gemeentehuis een drukbezochte 'Alert Bijeenkomst' plaats. In samenwerking met PVO-Limburg hebben we deze avond georganiseerd om inwoners en ondernemers van het buitengebied bewust te maken van signalen die kunnen duiden op ondermijning. Ondermijning betekent dat criminelen uit de onderwereld gebruik maken van diensten van onze samenleving (de bovenwereld). 

Belangrijk is dat inwoners en ondernemers signalen van verdachte situaties blijven melden. Dit kan gaan over (drugs)dumpingen, overlast, verkeersoverlast, stropen e.d.. Er waren verschillende workshops waarbij de aanwezigen informatie kregen over: drugszaken; de OVD-BZ en de brandweer en de routing die een melding aflegt; samenwerkingen in het buitengebied met Samen Sterk in Limburg en de Wildbeheereenheid.

De volgende stap is het ophalen van informatie onder deze doelgroep middels een enquĂȘte.

Deze bijeenkomst is gehouden in het kader van Project Veilig Buitengebied, waarmee we samen met een werkgroep van professionals, inwoners en ondernemers, willen zorgen voor een veiliger buitengebied.

De opkomst gaf weer dat de betrokkenheid bij de veiligheid in het buitengebied groot is; goed om te zien!

Wilt u iets melden? Dat kan op meerdere manieren

Voor meer informatie kijk op Horenzienmeldenlimburg.nl