Herdenkingsbijeenkomst 4 mei in Voerendaal

Op 4 mei herdenken we de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog. Ook dit jaar is er weer een herdenkingsbijeenkomst in het gemeentehuis van Voerendaal gevolgd door de herdenkingsbijeenkomst op het kerkplein bij de Laurentiuskerk.

Programma Voerendaal

  • 18.45 uur: inloop met koffie en thee in gemeentehuis Voerendaal.
  • 19.00 uur: aanvang herdenking met muziek van het Klarinet Ensemble Voerendaal en een toespraak van Sanneke Brouwers. Sanneke werkt als aalmoezenier bij defensie en schrijft voor Dagblad Trouw.
  • 19.40 uur: Stille tocht vanaf het gemeentehuis naar de Laurentiuskerk. Traditioneel zal Koninklijke Schutterij Sint Sebastianus de stoet begeleiden.
  • 20.00 uur: 2 minuten stilte en kranslegging bij monument Kerkplein. De muziek wordt verzorgd door zangkoor Reconnected. Na afloop is er koffie en thee bij de Laurentiuskerk.

Iedereen is welkom!

Voerendaalse scout bij nationale herdenking Amsterdam

Riccardo Senden uit Ransdaal is op 4 mei als scout aanwezig bij de nationale herdenking op de Dam in Amsterdam. Hij is geselecteerd uit een groot aantal inzendingen van scouts uit Limburg. Hij heeft, na een gedegen voorbereiding, de eervolle taak om de vlag halfstok te hijsen op de Dam. We zijn trots op Riccardo en wensen hem een hele mooie, bijzondere 4 mei!