Inspirerende themabijeenkomst 'zon op middelgrote daken'

De gemeente Voerendaal wil bijdragen aan het beperken van de klimaatverandering. Dat begint met energie besparen. De energie die we minder gebruiken, hoeven we niet op te wekken. Voor de rest moeten we duurzame alternatieven organiseren zoals zonne-energie. Wat we hierin als gemeente zelf kunnen doen, pakken we aan. Maar we kunnen dit niet alleen. Daarom onderzoeken we hoe wij inwoners met daken die geschikt zijn voor circa 50-180 zonnepanelen, kunnen motiveren om zonnepanelen op hun dak te plaatsen.

Op dinsdag 16 april heeft hiervoor een themabijeenkomst in het gemeentehuis plaatsgevonden. Om ondernemer en inwoner te enthousiasmeren zijn er presentaties gegeven door onze partners: WoonWijzerWinkel, de Omslag en Stadsregio Parkstad. E is gesproken over mogelijke belemmeringen, drijfveren en kansen om zonnepanelen te plaatsen.

Het was een inspirerende avond die de gemeente voldoende handvatten geeft om een doelgroepgerichte stimuleringsaanpak ‘zon op middelgrote daken’ verder te onderzoeken.