Opening crisisnoodopvang Ubachsberg

Open dag crisisnoodopvang op zaterdag 6 januari 2024

Op zaterdag 6 januari is er van 10:00 tot 13:00 uur open dag bij de crisisnoodopvanglocatie in Ubachsberg voor omwonenden. Exploitatiebeheerder IMA leidt buurtbewoners die dag in groepjes rond over het terrein, langs de woonunits en gezamenlijke ruimtes. Buurtbewoners kunnen dan een kijkje nemen bij en vragen stellen over de opvang. Aanmelden is niet nodig. Kom bij voorkeur lopend of op de fiets, er is maar beperkte parkeergelegenheid. 

Komt u toch met de auto? Dan kunt u, als de parkeervakken langs de Oude Schoolstraat vol zijn, parkeren bij het terrein van voetbalvereniging RKSVB, Kerkstraat 2. Er rijdt regelmatig een pendelbusje van het parkeerterrein naar de crisisnoodopvang. Er staan zaterdag verkeersregelaars die u de weg wijzen. 

Begin december is gestart met de inrichting van het terrein, waaronder de infrastructuur, paden, paviljoen, sanitair en woonunits. Volgens planning was de crisisnoodopvang vrijdag 22 december operationeel. 

Op 8 januari 2024 opent een tijdelijke crisisnoodopvang aan de rand van de kern Ubachsberg in Voerendaal. Het terrein aan de Bergseweg 109 wordt voor de duur van maximaal anderhalf jaar (18 maanden) ingericht voor 250 asielzoekers. Dit gebeurt op verzoek van het Rijk en onder regie van de Veiligheidsregio Zuid-Limburg. Het exploitatiebeheer heeft de Veiligheidsregio uitbesteed aan IMA. 

Meer informatie over de crisisnoodopvang en de open dag staat op www.voerendaal.nl/cno