Vitaal Ouder Worden - Gratis bijeenkomst valpreventie ouderen

Thuiswonende inwoners uit de gemeente Voerendaal van 65 jaar en ouder kunnen zich gratis inschrijven voor de bijeenkomst ‘Vitaal Ouder Worden’.

Hart voor Voerendaal organiseert 1 juli een speciale bijeenkomst voor thuiswonenden van 65 jaar en ouder in gemeenschapshuis Kunderhoes in Voerendaal. Van 14.00 tot 17.00 uur worden senioren verwelkomd met gratis koffie, thee en vlaai, terwijl ze waardevolle informatie en activiteiten krijgen aangeboden om vitaal te blijven in en rondom het huis

Programma

De middag biedt een gevarieerd programma, inclusief fittesten, een beweegworkshop en belangrijke informatie over valpreventie. Deze bijeenkomst benadrukt het belang van valpreventie. Elke vier minuten komt er namelijk een 65-plusser binnen op de spoedeisende hulp. Dat is slechts een klein deel van het aantal ongevallen, negen op de tien ouderen komt na een val niet op de spoedeisende hulp terecht. Het doel is om het risico op vallen te verminderen en zo de zelfredzaamheid en kwaliteit van leven te verbeteren.
Aanmelden

Schrijf je nu in! Deelname is gratis, maar vooraf aanmelden is noodzakelijk. Stuur een e-mail naar sporten@voerendaal.nl of meld je aan bij de balie van de bibliotheek in Voerendaal. Kom vooral samen en neem iemand mee! 

Kijk voor meer info op de website van Hart voor Voerendaal. Hier vindt u een overzicht van al het sportaanbod in onze gemeente.