Koningsdag 2024

Koningsdag staat voor de deur! Dit staat er in Voerendaal  op het programma:

Vuurwerkshow sportcomplex De Joffer
Gemeente Voerendaal organiseert zaterdag 27 april 2024 om 22.00 uur een vuurwerkshow bij de Joffer in Voerendaal. Iedereen is van harte welkom. U kunt komen kijken vanaf de kantine/tribune van de voetbalclub. De vuurwerkshow duurt een kwartiertje. Geniet ervan!

Houd rekening met uw huisdieren in verband met het vuurwerk. We adviseren uw huisdieren niet uit te laten op het tijdstip en in de buurt van het vuurwerk en uw huisdieren altijd aangelijnd te houden. Voor omwonenden met huisdieren kan het helpen op ramen, deuren en gordijnen te sluiten, zodat huisdieren niet schrikken van harde geluiden en lichtflitsen.

Er is meer te doen in gemeente Voerendaal op Koningsdag:

Vrijmarkt Voerendaal
Van 09.00 tot 18.00 uur wordt er rondom de vijver tussen Davidbron en Vojerage in Voerendaal een vrijmarkt georganiseerd. Het is een uitgelezen kans om uw tweedehands spulletjes te verkopen. Iedereen is welkom en het belooft een gezellige dag te worden.

Versierde fietsrace, oer-Hollandse spellen en schminken Voerendaal
Vanaf 18.30 uur zijn er verschillende activiteiten op het sportcomplex van de RKVV Voerendaal: een race met versierde fietsen, super leuke oer-Hollandse spellen die je kunt spelen,  een springkussen voor de kinderen, er wordt geschminkt en dat alles onder het genot van Hollandse muziek en hapjes.
Kijk voor meer info op: RKVV Voerendaal

Koningsoptocht, fietsrace en koningsdisco Ubachsberg
Ook in Ubachsberg worden verschillende activiteiten georganiseerd. Zo wordt er om 16.30 uur verzameld op het Bernardusplein om samen met Schutterij St. Hubertus de koningsoptocht te lopen. Eenmaal aangekomen op het sportcomplex van RKSVB is het tijd voor de fietsrace, waarbij een prijs wordt uitgedeeld aan de mooist versierde fiets. Na de race is er van 18.00 tot 21.30 uur nog een koningsdisco in de kantine, met als dresscode: oranje!
Kijk voor meer info op: RKSVB Ubachsberg 

Muziekvoer 2024 
Het Muziek Collectief Voerendaal organiseert een muzikaal evenement tijdens Koningsdag. Van 18.00 tot 23.00 uur bent u van harte welkom op te komen luisteren bij het buitenpodium op Valkenburgerweg 52. Er zijn optredens van Rampanoo (easy listening jazz), de Bluesbellies (blues en rock) en Point Break (hip, rock en funck). Entree is gratis. Kijk voor meer info op: Muziek Collecitef Voerendaal