Zonnepanelen voor ondernemers en maatschappelijke instellingen

Veel gebouweigenaren denken dat geld verdienen met zonnepanelen niet (meer) mogelijk is, maar niets is minder waar. Ontdek waarom de aanschaf goed is voor je portemonnee en het milieu!

Gebouweigenaren hebben recht op subsidies en fiscale voordelen als ze investeren in zonnepanelen. Daarnaast kun je de investering afschrijven van je bedrijfsresultaat. Als kleinverbruiker (3x80A) kun je tot 180 zonnepanelen op je dak plaatsen, wat ongeveer 50.000 kWh oplevert.

Voordelen voor ondernemers en maatschappelijke vastgoedeigenaren:

  • Laadpalen: Verkoop de opgewekte stroom via laadpalen aan medewerkers, klanten of omwonenden.
  • Energiecoöperatie: Stel je dak beschikbaar voor collectieve opwek van zonne-energie. Dit kan financieel en organisatorisch aantrekkelijker zijn dan zelf investeren in een zonnestroominstallatie.
  • Vergoeding: Gebouweigenaren kunnen een vergoeding ontvangen voor het ter beschikking stellen van hun dak.
  • Ondersteuning: Gebruik de opbrengst van de dagvergoeding voor onderhoud of nieuwe bedrijfsmatige investeringen.
  • Duurzaamheidsdoelen: Het draagt bij aan je MVO- of duurzaamheidsdoelstellingen en kan als initiatief worden opgevoerd voor de CO2-prestatieladder.
  • Voorbeeldfunctie: Draag als gebouweigenaar een voorbeeldfunctie met uw zonnige zaak!

Nu de salderingsregeling nog ruim twee jaar geldig is, verdien je de investering vaak binnen vijf tot zeven jaar terug. Daarna is het pure winst, zelfs met terugleverkosten die slechts een klein effect hebben op het verdienmodel.

Ben je nieuwsgierig naar jouw kansen en mogelijkheden? Plan dan een gratis en vrijblijvend gesprek bij het energieloket WoonWijzerWinkelen en ontvang een P1-meter en display om je eigen energieverbruik te monitoren! Dit gesprek is uitsluitend voor ondernemers en maatschappelijk vastgoed in Parkstad.

Neem voor het mogelijkhedengesprek telefonisch contact op via 06-55794751 of mail naar mkb@limburg.woonwijzerwinkel.nl(Verwijst naar een e-mailadres) onder vermelding van "mogelijkhedengesprek". Of vul het formulier in via de link: www.maarnietvanzelf.nl(Verwijst naar een externe website)

Bent u geïnteresseerd in collectief opwekken?
Neem dan per mail contact op met energie coöperatie de Omslag via info@deomslag.org(Verwijst naar een e-mailadres)