Burgemeester Houben neemt petitie in ontvangst

Donderdagochtend 2 mei heeft burgemeester Houben een petitie in ontvangst genomen met 400 brieven van inwoners uit Ubachsberg tegen de skaeve huse. De burgemeester geeft de petitie door aan College B&W en Raad.

Burgemeester Houben heeft aangegeven dat hij de bezorgdheid van de inwoners n.a.v. het incident bij Mondriaan in Heerlen begrijpt. Het is een zeer triest incident.  

In alles wat we doen nemen we weloverwogen besluiten, waarbij het belang en de veiligheid van al onze inwoners voorop staat. Er wordt onderzoek gedaan door het Openbaar Ministerie, Mondriaan en gemeente Heerlen. Zo lang het onderzoek loopt, staat plaatsing van bewoners in skaeve huse on hold. De voorbereidingen, zoals het aansluiten van de tiny houses op elektra, gaan vooralsnog wel door.

De twee bewoners zullen op z'n vroegst eind juni of begin juli hun intrek nemen. Als uit het onderzoek blijkt dat extra maatregelen qua selectie of veiligheid nodig zijn, dan worden die uiteraard genomen. We volgen, samen met onze partners waaronder Levantogroep, de ontwikkelingen op de voet.

Meer informatie over de skaeve huse in Ubachsberg staat op onze website https://www.voerendaal.nl/project/skaevehuse.