Vuurwerk, plezier of overlast?

De feestdagen komen er aan. Ook de jaarwisseling laat niet lang meer op zich wachten. De één verheugt zich op het aanstaande vuurwerk, terwijl de ander zich al zorgen maakt over de daarbij horende overlast. Laten wij er in de gemeente Voerendaal samen voor zorgen dat de jaarwisseling voor iedereen goed en aangenaam verloopt.

Steeds meer mensen storen zich aan de toenemende vuurwerkoverlast rond Oud en Nieuw. De overlast wordt vooral veroorzaakt door harde knallen, te vroeg afgestoken vuurwerk en onveilige situaties op straat. Niet iedereen vindt vuurwerk leuk of kan daar tegen. Vuurwerk afsteken moet veilig gebeuren. Het is belangrijk dat iedereen zich aan de regels houdt voor een veilige en feestelijke jaarwisseling. Dus gooi geen vuurwerk naar anderen of dieren en houd u aan de afsteektijden.

Ook is het van belang dat overlast wordt gemeld bij de politie via het telefoonnummer 0900-8844 of anoniem via het telefoonnummer 0800- 7000. Ziet u iemand daadwerkelijk iets vernielen met vuurwerk? Dan kunt u deze “op heterdaad” melden via 112.

Wees een held, volg de spelregels en draag uw steentje bij aan een jaarwisseling met zo min mogelijk overlast en schade. Zo houden we het voor iedereen veilig en feestelijk!

KLIK HIER VOOR DE 'VUURWERK' SPELREGELS