Zes jeugdlintjes uitgereikt in Voerendaal

Maandag 20 november, op de internationale dag van de rechten van het kind, zijn de jeugdlintjes uitgereikt. Wethouder Harry Coenen heeft, namens het College van Burgemeesters en Wethouders (B&W), zes jongeren uit Voerendaal verrast met een lintje, oorkonde en cadeaubon. Zij zijn gedecoreerd omdat zij iets goeds hebben gedaan voor hun vrienden, familie, vereniging of goed doel. Zo leveren zij een positieve bijdrage aan hun omgeving én aan Voerendaal. Zij zijn een mooi voorbeeld voor anderen! De leden van de jongerenraad hielpen bij de uitreiking. 

Onze jonge helden

  • Pien Reichrath (10 jaar), Babet Koehn (11 jaar) en Sam Keulen (11 jaar) zijn regelmatig bij de vijver in Voerendaal met grijpstokken te vinden om afval te ruimen. Daarnaast halen ze vaak flessen op. Het statiegeld doneren zij aan Oekraïne. Een goed voorbeeld voor jong en oud om onze omgeving schoon en mooi te houden!
  • Royes Dahdal (10 jaar) is in 2017 vanuit Syrië naar Limburg gekomen. Royes is zeer bewust bezig en bezorgd over de toekomst van de aarde. Hij houdt fantastische spreekbeurten over groene energie op zijn eigen school en andere scholen. Hij maakt jongeren én volwassenen bewust over hoe wij duurzaam om kunnen gaan met onze wereld.
  • Anya Schielke (16 jaar) is een zeer actief lid van het korps van de schutterij. Trots loopt ze in het eerste gelid met de trom. Anya staat altijd klaar om te helpen bij activiteiten. Samen met een ander jeugdlid heeft ze het jeugduitje 2022 en 2023 georganiseerd. Door haar enthousiasme en inzet ziet de schutterij haar jeugdleden aantal groeien. Buiten de schutterij zet zij zich ook voor anderen in. Zo helpt zij bij de Wensulance onder meer met het poetsen van de auto’s.
  • Mare van Leest 16 jaar) heeft ervoor gezorgd dat u bij binnenkomst in Voerendaal wordt verwelkomd met het fleurige mooie spoorviaduct. Zij heeft een brief gestuurd aan onze burgemeester om het spoorviaduct te laten voorzien van een prachtig kunstwerk door een graffitikunstenaar. Daarnaast helpt Mare mee bij de wandel driedaagse van zorgcentrum ‘t Brook en is zij zeer behulpzaam voor ouderen.

Wij danken alle zes gedecoreerden van het jeugdlintje van harte voor hun inzet voor onze gemeente en wensen hen proficiat. We zetten jaarlijks jongeren, die een hart voor Voerendaal hebben, zo in het zonnetje.

Wat is een jeugdlintje?

Kinderen en jongeren die een bijzondere daad hebben verricht, willen we hiervoor belonen met een jeugdlintje. Zo laten we zien dat we trots op ze zijn. Welke daden verdienen een jeugdlintje? Dat kan van alles zijn. Een neefje dat elke week boodschappen doet voor zijn zieke buurvrouw. Een buurmeisje dat een leuk buurtfeest heeft georganiseerd. Een klasgenoot die opkomt voor kinderrechten. Of een teamgenoot die elke week voetbaltraining geeft. Kortom: er zijn veel verschillende soorten daden die een lintje waard zijn.

Ga naar deze webpagina voor meer informatie