Verkiezingen

Gaat u stemmen? Bekijk het filmpje!

Stemmen in coronatijd: anders dan we gewend zijn

Op 17 maart zijn er verkiezingen voor de Tweede Kamer. Dit keer natuurlijk anders dan wij gewend zijn, vanwege de Covid-19 pandemie. Maar, verkiezingen zijn een belangrijk moment! Het is belangrijk om uw stem te laten horen, want de Tweede Kamer bepaalt voor een groot deel wat er in Nederland gebeurt. Met uw stem kunt u daar invloed op uitoefenen.

Risicogroepen 
Vanwege corona proberen wij de drukte bij de stembureaus te spreiden.  Als u tot een risicogroep behoort, kunt u al stemmen op 15 en 16 maart. 

Stemmen per brief
Bent u 70 jaar of ouder? Dan kunt u deze keer per brief stemmen. Bekijk het filmpje(mp447 MB) om te zien hoe dat in zijn werk gaat. Heeft u hier vragen over? Neem dan contact op via de telefonische informatielijn 0800 – 1351 of via www.elkestemtelt.nl.
Stembureau nr. 9 is het inleverpunt van de briefstemmers. Dit inleverpunt is vanaf woensdag 10 maart 2021 elke dag, met uitzondering van zaterdag en zondag, tot woensdag 17 maart geopend van 8.30 uur tot 17.00 uur voor het inleveren van de briefstemmen. Op woensdag 17 maart kan dit tot 21.00 uur.

Stempas

Eind februari/begin maart ontvangt u uw stempas en natuurlijk een lijst van verkiesbare partijen en kandidaten.

Veilig stemmen in coronatijd

Wij vinden het belangrijk dat u komt stemmen, maar ook dan is veiligheid belangrijk en worden de coronaregels toegepast. Bent u verkouden en/of in quarantaine? Kom dan niet zelf stemmen, maar geef iemand anders een volmacht om voor u te stemmen. Informatie hierover vindt u ook bij uw stempas.

Stembureaus

U mag stemmen bij elk stembureau binnen onze gemeente. Kijk voor alle informatie bij stembureaus.

Aanmelden stembureauleden
Op dit moment zoeken wij nog nieuwe stembureauleden. Heeft u interesse? Neem dan contact op via burgerzaken@voerendaal.nl.

Plakplaatsen posters

Er zijn 9 vrije plakplaatsen in Voerendaal. Deze zijn bestemd voor niet-commerciële affiches of aankondigingen. 

Verkiezingen afgelopen 4 jaar

De afgelopen 4 jaar zijn de volgende verkiezingen gehouden:
- Provinciale Staten en Waterschappen 2019
- Verkiezingen Europees Parlement 2019
- Verkiezingen gemeenteraad 2018
- Verkiezingen Tweede Kamer 2017
- Referendum 2016